Video Argeş: 700 de localnici ameninţă cu proteste după ce au rămas fără mijloc de transport în comun - VIDEO

700 de localnici din două sate din comuna argeşeană Ungheni, care au rămas fără transport în comun după ce căile ferate au retras drezina care circula în zonă, ameninţă cu proteste în centrul Piteştiului dacă în decurs de o săptămână nu se rezolvă situaţia, transmite corespondentul MEDIAFAX.

1150 afișări

Peste 700 de localnici, din satele Satu Nou şi Glodu din comuna argeşeană Ungheni, au rămas fără mijloc de transport în comun. Pentru a ajunge la drumul principal, la maxi-taxi, oamenii sunt nevoiţi să meargă pe jos aproximativ 11 kilometri. Argeşenii izolaţi de restul comunei Ungheni spun că sunt dispuşi să aştepte o săptămână pentru ca situaţia să se rezolve. În caz contrar, în frunte cu edilul din comună, ameninţă cu proteste în centrul Piteştiului. Iulian Miu, primarul din Ungheni, a precizat că a făcut nenumărate adrese către Consiliul Judeţean, însă fără rezultat.

„S-au făcut demersurile legale către Autoritatea Judeţeană de Transport din cadrul Consiliului Judeţean, cei care asigură transportul judeţean şi traseele de maxi- taxi. Acolo, există un domn director, şef birou AAurel Ungureanu I-am scris domnului Ungureanu ce probleme întâmpinăm noi în comuna Ungheni, mai precis Satu Nou- Colţul Ungheni, că nu ne putem deplasa, că nu avem mijloc de transport, înainte folosindu-ne de calea ferată. Am scris şi către Calea Ferată şi ni s-a răspuns clar că nu se mai introduce trenul. Eu personal închiriez 5 autobuze şi mergem în Piaţa Vasile Milea, mergem la domnul preşedinte Tecău, mergem la Prefectură. Să nu creadă cineva că menajez pe cineva. ”, a declarat edilul.

„Înainte venea trenul aici. Acum mergem pe jos, ne mai ducem cu ăla, cu ăla, nu avem ce face. Avem şi noi copii şi nu pot să vină acasă de la liceu de la Piteşti pentru că nu au cu ce pleca. Nu se poate aşa ceva.”, a declarat unul dintre localnicii din Ungheni.

„Pe jos mergem, că pe bicicletă nu ştim cu toţii să mergem. Avem nevoie de maxi taxi. Avem nevoie de transport. Suntem izolaţi. Suntem departe de dispensar, departe de primărie”, a precizat o altă femeie.

„Nu am bicicletă, nu am căruţă, nu am nimic. Am avut o cale ferată, da? Dacă în munţi, în toţi Carpaţii noştri se găseşte mijloc de transport, la noi aici, că e câmpie, nu se găseşte mijloc de transport?”, a mai spus un localnic.

„Soţul meu a venit pe jos de la Ungheni, la 65 de ani. În fiecare sâmbătă mă duc la Piteşti şi vin pe jos, cu bagaj. De la mine sunt nouă kilometri. Am analizele făcute la spital la Costeşti şi n-am avut cu ce să merg să le mai iau. Sunt foarte bolnavă.”, a spus o altă localnică.

Dorin Mărăşoiu, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Argeş a declarat că umătoarea licitaţie de traseu va fi în 2019.

"Cunoaştem această situaţie apărută după ce reprezentanţii CFR-ul au scos cursele care deserveau aceste două sate din comuna Ungheni. La ora actuală, căutăm nişte soluţii, încercăm să identificăm variante care să nu afecteze programul naţional de transport 2014-2019 şi cred că putem să sugerăm, avem discuţii cu autoritatea locală din comuna Ungheni, în vederea identificării posibilităţii de organizare a unui traseu local pentru această rută secundară, să zicem, către transportul judeţean. Pe zona Costeşti, sunt trei trasee care tranzitează localitatea Ungheni. Pentru a se ajunge la cele două sate, mai e o buclă faţă de traseul judeţean, de aproximativ 10 km. CFR-ul a renunţat, pentru că economic nu renta deloc această cursă. Din ce am înţeles, solicitarea primarului comunei Ungheni ar fi pentru două curse, una dimineaţa, una seara. Cred că această variantă de traseu local ar fi cea care ar prinde cel mai bine pentru această cursă, pentru a rezolva problema cetăţenilor", a declarat vicepreşedintele Consiliului Judeţean Argeş.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici