Argeş: Autocar cu zeci de elevi şi profesori, întors din drum din cauza unei alunecări de teren

O alunecare de teren a avut loc, miercuri după-amiază, pe un drum judeţean din Argeş, care face legătura între localitatea Lereşti şi Cabana Voina, un autocar în care se aflau 26 de copii şi 14 însoţitori, cazaţi la o cabană din zonă, fiind întors din drum din cauza aluviunilor de pe şosea.

185 afișări
Imaginea articolului Argeş: Autocar cu zeci de elevi şi profesori, întors din drum din cauza unei alunecări de teren

Argeş: Autocar cu zeci de elevi şi profesori, întors din drum din cauza unei alunecări de teren (Imagine: Mihai Burlacu/Arhiva Mediafax Foto)

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Argeş, alunecarea de teren a avut loc pe o lungime de 20-30 de metri, pe carosabil căzând stânci şi pietre.

"În zonă era un autocar cu 26 de copii şi 14 însoţitori care au fost cazaţi la o cabană. Astăzi era ziua în care urmau să plece într-o excursie, au venit cu autocarul până la locul respectiv şi s-au întors, fiind cazaţi în continuare la cabană, de unde vor pleca sâmbătă spre Bucureşti. Există în continuare pericol de cădere de stânci de pe versanţi, iar pompierii încearcă cu jet de apă să disloce toate stâncile şi pietrele în pericol de cădere pentru a putea interveni ulterior cu utilaje de tip volă şi a le îndepărta de pe carosabil", a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Argeş, lct. Mădălina Epure.

La faţa locului acţionează trei utilaje şi pompieri ai ISU, care vor fi ajutaţi şi de drumari de la societatea care administrează şoseaua.

Mădălina Epure a precizat că din cauza alunecării de teren, curentul electric este întrerupt, însă la cabana unde sunt cazaţi copii şi însoţitorii este energie eletrică, întrucât unitatea este dotată cu generator.

La ora transmiterii acestei ştiri, traficul în zonă este blocat complet, iar reprezentanţii ISU Argeş estimează că în câteva ore se va relua circulaţia pe un singur sens, după curăţarea carosabilului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici