Argeş: Cinci bărbaţi arestaţi în cazul evaziunii fiscale cu un prejudiciu de două milioane de euro

Cinci bărbaţi suspectaţi de evaziune fiscală şi spălare de bani au fost arestaţi preventiv de Tribunalul Argeş, în urma percheziţiilor de miercuri la membrii unei grupări care achiziţionau autoturisme de lux din spaţiul intracomunitar, fără plata taxelor, prejudiciul fiind de circa 2 milioane euro.

198 afișări
Imaginea articolului Argeş: Cinci bărbaţi arestaţi în cazul evaziunii fiscale cu un prejudiciu de două milioane de euro

Argeş: Cinci bărbaţi arestaţi în cazul evaziunii fiscale cu un prejudiciu de două milioane de euro (Imagine: Catalina Filip/Mediafax Foto)

Potrivit reprezentanţilor BCCO Piteşti, cei cinci bărbaţi sunt din Slatina, Schitu, judeţul Olt, dar şi din comuna argeşeană Ştefan cel Mare şi Piteşti, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Bărbaţii au fost inţial reţinuţi pentru 24 de ore, ulterior suspecţii fiind arestaţi preventiv pentru 29 de zile, de magistraţii Tribunalului Argeş. Decizia magistraţilor nu este definitivă, putând fi atacată cu recurs la Curtea de Apel Piteşti.

Cei cinci au fost duşi în arestul Poliţiei Judeţene Argeş.

Mai multe percheziţii au avut loc, miercuri dimineaţă, în judeţele Argeş şi Olt şi în Capitală, fiind vizate 16 persoane suspectate de evaziune fiscală prin achiziţii de autoturisme de lux din spaţiul intracomunitar, fără plata taxelor, prejudiciul fiind de aproximativ două milioane de euro.

La acţiune au participat procurorii DIICOT, poliţişti BCCO Piteşti şi reprezentanţii DGIPI.

Cele cinci persoane sunt acuzate că au organizat un grup infracţional la care au aderat celelalte persoane, iar în perioada 2009-2012 au înfiinţat trei societăţi comerciale prin care au importat peste 1.000 de autoturisme de lux din spaţiul intracomunitar, fără a plati taxele la bugetul de stat. La scurt timp, pentru a-şi pierde urma, membrii grupării cesionau firmele altor persoane.

Prejudiciul produs de această grupare, în urma importurilor de maşini de lux, fără plata taxelor, se ridică la aproximativ două milioane de euro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici