Descinderi în Argeş: Este vizată o grupare suspectată de evaziune fiscală cu un prejudiciu de două milioane euro

Mai multe percheziţii au loc, miercuri dimineaţă, în judeţele Argeş şi Olt şi în Capitală, fiind vizate 16 persoane suspectate de evaziune fiscală prin achiziţii de autoturisme de lux din spaţiul intracomunitar, fără plata taxelor, prejudiciul fiind de aproximativ două milioane de euro.

798 afișări
Imaginea articolului Descinderi în Argeş: Este vizată o grupare suspectată de evaziune fiscală cu un prejudiciu de două milioane euro

Descinderi în Argeş: Este vizată o grupare suspectată de evaziune fiscală cu un prejudiciu de două milioane euro (Imagine: Raul Stef/Mediafax Foto)

La acţiune participă procurori DIICOT, poliţişti ai BCCO Pitesti şi lucrători DGIPI, fiind organizate şase percheziţii care vizează 16 persoane suspectate de evaziune fiscală, acestea urmând să fie duse la audieri la DIICOT Piteşti, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit anchetatorilor, gruparea infracţională a fost constituită de şase persoane, iar ulterior la aceasta au aderat alte zece persoane.

Cei 16 membri ai grupării sunt suspectaţi că în perioada 2009-2012 au înfiinţat societăţi comerciale prin care au importat peste 1.000 de autoturisme de lux din spatiul intracomunitar, fără a plati taxele la bugetul de stat. La scurt timp, pentru a-şi pierde urma, membrii grupării cesionau firmele unor alte persoane, mai spun anchetatorii.

Prejudiciul produs de această grupare, în urma importurilor de maşini de lux, fără plata taxelor, se ridică la aproximativ două milioane de euro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici