Argeş: Directorul din cadrul CEZ reţinut pentru abuz în serviciu va fi cercetat sub control judiciar

Ştefan Frântu, directorul din cadrul companiei CEZ reţinut pentru abuz în serviciu şi conflict de interese, va fi cercetat sub control judiciar, întrucât anchetatorii au decis să nu mai ceară arestarea preventivă a acestuia, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Urmărește
831 afișări
Imaginea articolului Argeş: Directorul din cadrul CEZ reţinut pentru abuz în serviciu va fi cercetat sub control judiciar

Argeş: Directorul din cadrul CEZ reţinut pentru abuz în serviciu va fi cercetat sub control judiciar

Şeful centrului operaţional care se ocupă cu extinderea reţelelor CEZ în judeţul Argeş, Ştefan Frântu, va fi cercetat în continuare sub control judiciar în dosarul în care poliţiştii antifraudă îl acuză de abuz în serviciu şi conflict de interese, au declarat, corespondentului MEDIAFAX, surse judiciare.

Conform surselor citate, anchetatorii din acest dosar au renunţat la a cere arestarea preventivă a lui Frântu, după ce acesta a fost audiat din nou, în cursul zilei de marţi.

Ştefan Frântu este cercetat pentru abuz în serviciu şi conflict de interese, fiind suspectat că a sprijinit o societate comercială să obţină contracte pentru lucrări de instalaţii electrice în judeţul Argeş, iar firma respectivă, care îi aparţine în fapt, nu ar fi plătit impozitul pe profit.

Prejudiciul adus bugetului de stat a fost estimat de anchetatorii acestui caz la două milioane de euro.

Frântu, şeful centrului operaţional care se ocupă cu extinderea reţelelor CEZ, a fost reţinut, luni, după ce poliţiştii de la Serviciul pentru Investigarea Criminalităţii Economice din cadrul Poliţiei Judeţene Argeş au făcut o percheziţie la domiciliul său şi alte opt descinderi, între care una la firma controlată de Frântu şi alta la sediul CEZ din municipiul Piteşti.

CEZ România confirma că persoana vizată în aceste verificări este Ştefan Frântu, angajat al departamentului COER.

"În acest moment, nu deţinem alte informaţii referitoare la obiectul cercetărilor. Grupul CEZ în România se dezice vehement de orice act de corupţie sau practică nelegală a angajaţilor săi şi pune la dispoziţia instituţiilor abilitate toate informaţiile necesare pentru clarificarea situaţiei", declarau reprezentanţii CEZ România.

Grupul CEZ este prezent pe piaţa românească din anul 2005, odată cu preluarea companiei de distribuţie Electrica Oltenia SA, care, după procesul de transformare, asigură alimentarea cu energie electrică a şapte judeţe, respectiv Argeş, Dolj, Gorj, Mehedinţi, Olt, Vâlcea şi Teleorman. Afacerile Grupului CEZ în România sunt reprezentate de opt companii - CEZ Distribuţie, CEZ România, CEZ Vânzare, CEZ Trade, Tomis Team, MW Invest, Ovidiu Development şi TMK Hydroenergy Power.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici