Argeş: Mai multe tronsoane de drum, închise din cauza alunecărilor de teren şi eroziunilor

Mai multe tronsoane de drum din judeţul Argeş, între care şi porţiuni ale DN 73 C, sunt închise circulaţiei după ce infrastructura rutieră a fost afectată de alunecări de teren şi eroziuni provocate de precipitaţiile din ultima perioadă.

277 afișări
Imaginea articolului Argeş: Mai multe tronsoane de drum, închise din cauza alunecărilor de teren şi eroziunilor

Argeş: Mai multe tronsoane de drum, închise din cauza alunecărilor de teren şi eroziunilor (Imagine: Ciprian Sterian/Arhiva Mediafax Foto)

Potrivit unei informări date publicităţii, marţi, de Inspectoratul de Poliţie Judeţean Argeş, în mai multe localităţi din judeţ, circulaţia rutieră a fost închisă pe unele tronsoane de drum după ce infrastructura de transport a fost afectată de fenomenele meteorologice.

Astfel, pe DN 73 C, în satul Piatra, comuna Ciofrîngeni, în direcţia Râmnicu Vâlcea - Curtea de Arges, pe o porţune de circa 30 de metri acostamentul drumului a alunecat, creandu-se o diferenţă de nivel de 1,5 -2 metri. Acest drum este principala cale de acces pentru aproximativ 25 de familii, la care se mai poate ajunge acum cu greutate.

De asemenea, în aceeaşi zonă, intersecţia DN 73 C cu drumul comunal Piatra - Dobreşti, drum neasfaltat şi acoperit cu macadam, a avut loc o alunecare de teren care face impracticabilă o porţiune de 60 de metri din acest drum, pe o bandă de mers.

În comuna Mălureni, pe DJ 740, podul din satul Zărneşti, peste râul Vâlsan, a fost închis circulaţiei după ce unul dintre capetele podului a fost afectat din cauza unei alunecări de teren. Circulaţia rutieră a fost deviată pe drumul comunal Valea Mărului.

În comuna Budeasa, un alt pod construit tot peste râul Vâlsan în satul Valea Mărului, pe drumul judeţean 703 K, s-a erodat în zona pilonilor de susţinere iar construcţia s-a înclinat, circulaţia rutieră pe acest pod fiind închisă pe un sens. Traficul rutier în zona afectată a fost parţial deviat pe DJ 703 I şi pe DN 7 C.

De asemenea, DJ 603 I care face legătura între comuna Brăduleţ şi Poienile Vîlsanului este blocat total de aluviuni, pietre si lemne căzute de pe un versanţi, pe o distanţă de circa 200 de metri.

Începând de luni seară este interzis accesul pe podul de la colonia ACH Zăvoi din municipiul Piteşti, după ce apele umflate ale râului Argeş au rupt o parte din podul din metal şi beton ce asigura traversarea râului.

În toate zonele afectate de fenomene meteorologice, poliţiştii, împreună cu autorităţile locale şi judeţene, reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă şi jandarmi asigură sprijin cetăţenilor.

Conform datelor furnizate de ISU Argeş, pompierii au intervenit în ultima perioadă pentru evacuarea apei din o sută de locuinţe inundate.

Luni, mai multe localităţi argeşene au fost afectate de inundaţii, fiind nevoie ca mai mulţi oameni să fie evacuaţi din casele lor, zeci de militari de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă, de la Ministerul Apărării Naţionale, jandarmi, poliţişti şi poliţişti locali fiind mobilizaţi în zonele inundate.

Astfel, conform sursei citate, în comuna Miceşti apa a intrat în 30 de locuinţe, pompierii evacuând din casele lor cinci persoane. În aceeaşi localitate un bolnav care avea nevoie să ajungă la un centru de dializă şi la care ambulanţa nu putea ajunge a fost scos de către militari şi transportat până la ambulanţă.

Un număr de 15 locuinţe au fost inundate şi în comuna Budeasa, iar apa a intrat în cinci case situate pe strada Mărăşeşti din municipiul Câmpulung.

Conform bilanţului Prefecturii Argeş, 70 de locuinţe au fost inundate în urma ploilor torenţiale din ultimele ore şi a revărsării unor cursuri de apă.

De asemenea, au fost inundate străzi şi în Piteşti, Curtea de Argeş şi Băiculeşti.

Luni după-amiază, alimentarea cu energie electrică a fost întreruptă parţial în 11 localităţi, în condiţiile în care şase linii ale reţelei electrice şi 56 de posturi de transformare au fost avariate din cauza condiţiilor meteorologice.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici