Argeş: Şapte elevi, spitalizaţi din cauza unui coleg care a folosit spray paralizant

Un număr de şapte elevi de clasa a noua de la Liceul Agroindustrial din Mărăcineni, judeţul Argeş, au fost internaţi de urgenţă, vineri, la Spitalul de Pediatrie din Piteşti după ce, în timp ce veneau spre şcoală, un coleg a golit un spray paralizant în microbuz, elevul fiind acum la poliţie.

1 afișare
Imaginea articolului Argeş: Şapte elevi, spitalizaţi din cauza unui coleg care a folosit spray paralizant

Argeş: Şapte elevi, spitalizaţi din cauza unui coleg care a folosit spray paralizant

Alţi 8 elevi din aceeaşi clasă au fost afectaţi, dar nu au necesitat internarea, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Cei 15 elevi sunt din oraşul Mioveni şi efectuează zilnic deplasarea la Liceul din Mărăcineni cu un microbuz şcolar, cale de 20 de km, tur-retur. În timpul deplasării de vineri, un coleg al lor a găsit pe podeaua microbuzului un tub de spray paralizant, căzut din geanta unei colege. El a îndreptat pulverizatorul spre colegi şi a golit tot conţinutul acestuia. Pe moment, colegii nu au acuzat probleme, dar odată ajunşi la liceu au apărut primele probleme.

"Când am ajuns în clasă, cei 15 elevi începuseră deja să acuze stări de vomă, ameţeli şi dureri de cap. Am chemat ambulanţa şi i-am transportat pe toţi la Spitalul de Pediatrie din Piteşti unde au primit ingrijiri medicale. 7 dintre copii vor rămâne internaţi deoarece sunt în stare mai gravă din cauza sprayului paralizant, iar ceilalţi sunt în afara oricărui pericol. Colegul lor care a folosit tubul a fost dus la poliţie, unde i-au fost chemaţi părinţii. Vom analiza incidentul şi vom vedea ce măsuri vom lua cu acest elev teribilist", a declarat profesorul Maria Enache, directorul Liceului Agroindustrial Mărăcineni.

Elevul Lucian Badei este şi el în clasa a noua la acelaşi liceu. El a fost amendat cu un milion de lei vechi pentru folosirea ilegală a sprayului paralizant.

Conducerea liceului a anunţat incidentul Inspectoratului Şcolar Judeţean Argeş, care a început o anchetă pentru a stabili împrejurările în care a avut loc incidentul.

Cei 7 elevi aflaţi într o stare mai gravă vor rămâne internaţi la Spitalul de Pediatrie din Piteşti până la ameliorarea stării lor de sănătate .

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici