Argeş: Un magistrat reclamă că a fost bătut de doi agenţi de la Poliţia Autostrăzi, într-o benzinărie - FOTO

Preşedintele Secţiei Penale a Judecătoriei Piteşti, Gabriel Apostol, spune că a fost lovit cu pumnii şi picioarele şi dat cu capul de gresie de către doi agenţi de la Poliţia Autostrăzi, într-o benzinărie de pe Autostrada Bucureşti-Piteşti, afirmând că va depune o plângere penală împotriva acestora.

1338 afișări
Imaginea articolului Argeş: Un magistrat reclamă că a fost bătut de doi agenţi de la Poliţia Autostrăzi, într-o benzinărie - FOTO

Argeş: Un magistrat reclamă că a fost bătut de doi agenţi de la Poliţia Autostrăzi, într-o benzinărie - FOTO

Preşedintele Secţiei Penale a Judecătoriei Piteşti, Gabriel Apostol, spune că incidentul a avut loc în noaptea de duminică spre luni, la kilometrul 80 al autostrăzii Bucureşti-Piteşti, într-o benzinărie unde oprise să bea o cafea.

Magistratul spune că se întorcea din Capitală spre casă împreună cu fetiţa sa în vârstă de şapte ani, iar în benzinărie ar fi exclamat "Miliţia", într-o discuţie cu fiica sa. Ulterior, el ar fi fost atenţionat de către doi agenţi care se aflau în barul benzinăriei şi care i-ar fi reproşat că i-a jignit prin această expresie şi că le-ar fi vorbit la "per tu".

El spune că a urmat o altercaţie verbală, după care poliţiştii l-au agresat şi încătuşat sub privirile copilului său.

Magistratul mai susţine că în timpul agresiunii a fost dat cu capul de gresie şi a fost lovit cu pumnii şi picioarele, suferind răni la mâini şi la picioare şi o fractură de piramidă nazală, situaţie certificată de documentele medico-legale obţinute luni de la Serviciul Medico-Legal Piteşti.

Magistratul mai spune că la un moment dat le-a arătat celor doi poliţişti legitimaţia de serviciu, iar atunci aceştia i-au scos cătuşele şi l-au lăsat să plece.

Gabriel Apostol spune că în cursul acestei zile va depune o plângere penală la Parchetul Judecătoriei Topoloveni împotriva celor doi poliţişti.

Avocatul magistratului bătut: Există imagini pe camere video. Judecătorul nu a ripostat la lovituri

Avocatul magistratului de la Judecătoria Piteşti care a reclamat că a fost bătut de doi agenţi ai Poliţiei Autostrăzi într-o benzinărie de pe A1 spune că incidentul a fost înregistrat de camerele de supraveghere ale unităţii şi se poate observa că judecătorul nu a lovit şi nu a ripostat la lovituri.

"Incidentul a fost în interiorul benzinăriei, iar clientul meu nu se cunoştea cu cei doi agenţi de la Poliţia Autostrăzi. S-au început cercetările în acest caz, noi am şi fost solicitaţi să venim la benzinărie pentru a asista la cercetarea la faţa locului, dar când am ajuns la kilometrul 80 anchetatorii plecaseră de acolo. Există imagini de pe camerele de supraveghere ale benzinăriei de pe A1 din care rezultă că a fost o încătuşare forţată. Clientul meu nu a lovit şi nu a ripostat la lovituri, dar a fost trântit la pământ şi încătuşat în prezenţa fetiţei sale", a declarat Alin Anton, avocatul magistratului Gabriel Apostol.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Argeş, Dănuţ Dinu, a precizat, pentru MEDIAFAX, că documentele legate de incidentul reclamat au fost trimise la Parchetul Tribunalului Argeş, competent să instrumenteze dosarul, în condiţiile în care este vorba despre o persoană care are calitatea de judecător.

Potrivit acestuia, duminică, la 22.35, un bărbat din Piteşti a sunat la 112 şi a anunţat că în jurul orei 21.00 ar fi fost agresat de doi poliţişti, într-o benzinărie.

"La faţa locului s-au prezentat poliţişti de la Poliţia Topoloveni, care au constatat că incidentul se confirmă şi că au fost implicaţi doi agenţi de poliţie şi un judecător", a mai spus Dănuţ Dinu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici