Arhiepiscopia Tomisului: IPS Teodosie este în comuniune cu PF Daniel, nu în supărare

  • Arhiepiscopia Tomisului anunţă prin intermediul unui comunicat de presă că IPS Teodosie este în comuniune cu PF Daniel, nu în supărare.
  • Precizarea apare după ce IPS Teodosie a plecat de la ceremoniile dedicate patriarhului Daniel care joi a împlinit 70 de ani.
2385 afișări
Imaginea articolului Arhiepiscopia Tomisului: IPS Teodosie este în comuniune cu PF Daniel, nu în supărare

Sursa foto: Mediafaxfoto

Potrivit Arhiepiscopiei, explicaţia este necesară după ce joi s-a speculat faptul că IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, ar fi fost „deranjat” sau „supărat” de faptul că n-a avut acces auto în curtea Patriarhiei, la aniversarea PF Părinte Patriarh Daniel, motiv pentru care ar fi plecat de la ceremonie.

Reprezentanţii Arhiepiscopiei explică motivul pentru care IPS Teodosie a plecat de la ceremonia organizată la Bucureşti.

„IPS Teodosie nu a avut motiv să fie deranjat, întrucât cunoştea foarte bine protocolul accesului auto în incinta Patriarhiei şi nu a intenţionat să intre cu maşina în curte, cum, de altfel, nu a intrat nici un alt ierarh. Plecarea Arhiepiscopului Tomisului după ceremonia slujbei solemne de Te-Deum nu s-a datorat unui context de nemulţumire sau supărare, aşa cum eronat s-a presupus, ci unui program pastoral încărcat, dinainte stabilit, care nu a putut fi schimbat. Astfel, ierarhul Tomisului a trebuit să se deplaseze până în localitatea Neptun (jud. Constanţa), unde a avut dinainte programată o slujbă, după care a fost prezent în binecunoscuta emisiune de dialog cu credincioşii, de la Radio Dobrogea, apoi a oficiat obişnuita slujbă de Acatist, de joi seara, în Catedrala din Constanţa”, au anunţat reprezentanţii Arhiepiscopiei Tomisului.

În concluzie, nu există nemulţumire sau supărare între IPS Teodosie şi PF Daniel ci, dimpotrivă, există comuniune şi slujire dedicată Bisericii şi credincioşilor, mai scrie în comunicatul care se încheie cu un mesaj adresat patriarhului Daniel.

„Şi pentru că ne-am referit la un moment aniversar, clerul şi credincioşii Arhiepiscopiei Tomisului, în frunte cu IPS Teodosie, mulţumesc Bunului Dumnezeu pentru binecuvântarea de a fi hărăzit în fruntea Bisericii pe PF Daniel, un Patriarh dedicat şi potrivit pentru aceste vremuri, şi ne rugăm să-i dăruiască să ne păstorească, în continuare, cu patriarhală jertfă, dragoste şi înţelepciune, întru mulţi şi binecuvântaţi ani”, scrie în comunicatul Arhiepiscopiei Tomisului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici