Arhiepiscopul Kievului: „Deportări forţate de ruşi, aşa cum a făcut Stalin”. Putin îi duce pe ucraineni pe o insulă

Şeful Bisericii Greco-Catolice Ucrainene face acuze grave la adresa invadatorilor ruşi.

1294 afișări
Imaginea articolului Arhiepiscopul Kievului: „Deportări forţate de ruşi, aşa cum a făcut Stalin”. Putin îi duce pe ucraineni pe o insulă

Arhiepiscopul Kievului: „Deportări forţate de ruşi, aşa cum a făcut Stalin”. Putin îi duce pe ucraineni pe o insulă

„Au fost deportări forţate de oameni în toată zona Donbass. Din oraşe şi sate - 40.000 de oameni oficial - au fost deportaţi în teritoriul controlat.

Paşapoartele sunt eliminate, iar oamenii sunt exilaţi în Rusia cu „documente provizorii, pentru să trăiască şi să lucreze pe insula Sakalin, din Oceanul Pacific, lângă Japonia, fără posibilitatea de a părăsi acest teritoriu timp de doi ani”, este anunţul făcut de  Arhiepiscopul major al Kievului, Monseniorul Sviatoslav Şevchuk, care a vorbit online la Vatican.

„Asta ne aminteşte de deportările lui Stalin”, a subliniat şeful Bisericii Greco-Catolice Ucrainene, care a adăugat în lacrimi: „Sunt copii, sunt femei, sunt invalide... Ce viitor vor avea? Cu siguranţă vor muri...”.

Bilanţ ONU: „De la începutul invaziei ruse au fost ucişi 1179 de civili, inclusiv 104 copii”

De la începutul invaziei ruse a Ucrainei, numărul morţilor a fost de 1.179 de civili, inclusiv 104 de copii. Numărul civililor răniţi se ridică la 1.860, dintre care 134 de copii din cauza bombardamentelor şi atacurilor aeriene, a anunţat ONU, care a făcut o actualizare la 28 martie.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
arhiepiscop

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici