Arhitectul şef de la Primăria Galaţi, reţinut de procurorii DNA pentru mită

Arhitectul şef de la Primăria Galaţi a fost reţinut, miercuri, de procurorii DNA care l-au prins în flagrant delict primind o tranşă din 3.000 de euro ceruţi ca mită de la un denunţător căruia i-a promis ajutor în obţinerea documentelor pentru construcţia unui balcon.

166 afișări

Procurorii anticorupţie de la Serviciul Teritorial Galaţi l-au reţinut, pentru 24 de ore, pe Ion Banaş, arhitect şef la Primăria Galaţi, pe care îl acuză de luare de mită şi trafic de influenţă, potrivit unui comunicat de miercuri al Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

Potrivit ordonanţei de punere în mişcare a acţiunii penale, în 2008, Banaş, în calitate de arhitect şef la Primăria municipiului Galaţi, a pretins şi primit de la un denunţător suma de 1.500 de euro.

Pentru aceşti bani arhitectul i-a promis denunţătorului că-şi va exercita influenţa asupra persoanelor cu funcţii de decizie în scopul obţinerii documentelor prevăzute de lege pentru construcţia unui balcon.

În februarie 2011, Banaş i-a mai cerut denunţătorului încă 1.500 de euro pentru a-i aproba toată documentaţia necesară intrării în legalitate, respectiv autorizaţie de construire, certificat de urbanism şi alte documente, urmând să intervină şi pe lângă primar sau consilieri locali.

Totodată, Banaş i-a comunicat denunţătorului că amenda pentru ridicarea unei construcţii fără deţinerea actelor necesare este foarte mare, maximul fiind de 100.000 de lei.

Banaş a fost prins în flagrant delict de către anchetatori, imediat după ce a primit de la denunţător suma de 5.800 de lei, reprezentând o primă tranşă din banii promişi.

El va fi prezentat Tribunalului Galaţi cu propunere de arestare preventivă pentru 29 de zile.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici