Asigurarea locuinţelor împotriva dezastrelor devine obligatorie

Deputaţii au adoptat, miercuri, cu 212 voturi "pentru", un vot "împotrivă" şi 6 abţineri, proiectul de lege prin care persoanele fizice sau juridice sunt obligate să îşi asigure locuinţele împotriva dezastrelor naturale.

17 afișări
Imaginea articolului Asigurarea locuinţelor împotriva dezastrelor devine obligatorie

Asigurarea locuinţelor împotriva dezastrelor devine obligatorie (Imagine: Mediafax Foto)

Suma asigurată obligatoriu, potrivit actului normativ, este de 20.000 de euro pentru fiecare locuinţă construită cu structură de rezistenţă din beton armat, metal sau lemn sau cu pereţi externi din piatră, cărămidă arsă sau din orice alt material rezultat în urma unui tratatment termic sau chimic şi de 10.000 de euro pentru orice locuinţă cu pereţi externi din cărămidă nearsă sau din orice alte materiale nesupuse unui tratament termic sau chimic.

Cei care nu îşi vor asigura locuinţele nu vor beneficia, în cazul producerii unui dezastru natural, de nicio despăgubire de la bugetul de stat sau de la bugetul local, se mai arată în actul normativ.

Legea mai prevede înfiinţarea pool-ului de asigurări împotriva dezastrelor naturale, ca societate de asigurare-reasigurare, care va gestiona Fondul de risc, din care se va asigura plata daunelor în cazul producerii riscurilor asigurate obligatoriu.

Proiectul de lege a fost adoptat de Senat şi intră în vigoare la 120 de zile de la publicarea în Monitorul Oficial.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici