Asigurarea obligatorie a locuinţei: Tu pentru ce sumă ţi-ai asigura casa?

Până acum, doar pentru 5% din cele 8,3 milioane de locuinţe au fost încheiate poliţe de asigurare obligatorie. Şi asta în condiţiile în care un seism de mari proporţii ar distruge sute de imobile. În acelaşi timp, şoferii şi-au asigurat patru milioane de maşini. Care este explicaţia?

206 afișări
Imaginea articolului Asigurarea obligatorie a locuinţei: Tu pentru ce sumă ţi-ai asigura casa?

Asigurarea obligatorie a locuinţei: Tu pentru ce sumă ţi-ai asigura casa? (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

În cazul producerii unui cutremur cu magnitudinea peste 7 grade pe scara Richter, autorităţile susţin că, doar în Bucureşti, după cel mai pesimist scenariu, ar muri 500.000 de persoane.

Şi totuşi şoferii şi-au făcut asigurarea Casco pentru 4 milioane de maşini, în schimb numărul celor care şi-au pus la adăpost locuinţa este mult mai mic - doar 5% din 8,3 milioane de locuinţe (printr-o poliţă de asigurare obligatorie). Ce-i drept riscurile în cazul unei maşini sunt mult mai mari şi mai probabile, însă dacă luăm în considerare un eventual seism, atunci asigurarea locuinţei poate fi o necesitate.

Citeşte mai multe despre asigurarea obligatorie a locuinţei pe www.incont.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici