Asigurarea obligatorie a locuinţelor ar putea fi amânată

Ministerul Administraţiei şi Internelor (MAI) şi Comisia de Supraveghere a Asigurărilor (CSA) vor să propună amânarea aplicării legii privind asigurarea obligatorie a locuinţelor, programată iniţial pentru 1 iulie, a anunţat joi CSA.

41 afișări
Imaginea articolului Asigurarea obligatorie a locuinţelor ar putea fi amânată

Asigurarea obligatorie a locuinţelor ar putea fi amânată (Imagine: Mediafax Foto)

Aplicarea Legii 260/2008 privind asigurarea obligatorie a locuinţelor împotriva cutremurelor, alunecărilor de teren sau inundaţiilor presupune, pe lângă elaborarea normelor tehnice, şi îmbunătăţirea mecanismelor necesare autorităţilor locale pentru asigurarea unui flux de informaţii coerent şi continuu, care presupune modificarea legislaţiei actuale, se arată într-un comunicat al CSA remis agenţiei MEDIAFAX.

"În acest context, MAI, ca minister iniţiator, împreună cu CSA au în vedere înaintarea propunerii de amânare a aplicării legii menţionate anterior, de la o dată care va fi stabilită de către autorităţile competente", se menţionează în comunicat.

La începutul lunii noiembrie 2008, preşedintele Traian Băsescu a promulgat legea privind asigurarea obligatorie a locuinţelor. Conform actului normativ, proprietarii de imobile sunt obligaţi să încheie o poliţă de asigurare, prima fiind diferenţiată în funcţie de tipul de locuinţă, între 10 şi 20 de euro.

Actul normativ prevede şi înfiinţarea unui pool de asigurare, prin asocierea societăţilor de asigurare autorizate să încheie asigurări pentru locuinţe.

Citeşte şi

Asigurarea locuinţelor împotriva dezastrelor naturale, obligatorie

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici