Asigurarea obligatorie împotriva dezastrelor naturale, pe portalul ghişeul.ro

Ministerul Cercetării, Inovării şi Digitalizării, prin Autoritatea pentru Digitalizarea României (ADR) şi Pool-ul de Asigurare Împotriva Dezastrelor Naturale (PAID) anunţă semnarea protocolului ce permite integrarea asigurării obligatorii împotriva dezastrelor naturale (PAD) pe portalul Ghişeul.ro.

838 afișări
Imaginea articolului Asigurarea obligatorie împotriva dezastrelor naturale, pe portalul ghişeul.ro

Asigurarea obligatorie împotriva dezastrelor naturale, pe portalul ghişeul.ro

Protocolul a fost semnat miercuri şi are ca obiectiv creşterea rezilienţei României în faţa cutremurelor, alunecărilor de teren şi a inundaţiilor.

„Ne dorim ca Ghişeul.ro să devină cel mai folosit instrument în relaţia cetăţeanului cu administraţia publică. Obiectivul este de a adăuga cât mai multe servicii utile pentru cetăţeni pentru a creşte în ritm accelerat numărul de utilizatori ai acestei platforme, lucru esenţial pentru transformarea digitală a României. Digitalizarea generează mai mult decât progres tehnologic, ea ne aduce conectarea facilă, în timp real, la serviciile relevante. Dincolo de accesul instantaneu la date despre taxe, impozite şi servicii publice digitale, prin acest pas, îi vom ajuta pe români să-şi pună locuinţele la adăpost financiar în faţa catastrofelor naturale. Alături de PAID, construim România Viitorului”, a declarat Sebastian Burduja, ministrul Cercetării, Inovării şi Digitalizării.

Conform protocolului, prima etapă de implementare va presupune semnalarea pe portal a asigurării obligatorii locuinţelor împotriva dezastrelor naturale şi redirecţionarea în pagina care permite achiziţia online.

„Transformarea digitală facilitează avansul României într-o nouă paradigmă tehnologică, informaţională şi socială. Ca autoritate de stat, ne bucurăm să colaborăm cu mediul privat, mediul asociativ şi comunităţile locale pentru a eficientiza acest proces. Parteneriatul cu PAID va face mai accesibilă poliţa care asigură protecţie financiară a locuinţelor în faţa dezastrelor naturale. Demersul nostru de a face din Ghişeul.ro marketplace-ul serviciilor de interes public merge mai departe, cu încredere şi rezultate”, a declarat Dragoş-Cristian Vlad, preşedintele ADR.

„România este o ţară expusă dezastrelor naturale, iar protejarea financiară a locuinţelor private, prin poliţa PAD, este esenţială pentru o reconstrucţie mai uşoară după un dezastru. Integrarea acestui produs social pe platforma Ghişeul.ro este un pas important în accesibilizarea asigurării. Ne bucurăm şi mulţumim ministerului de resort şi ADR pentru deschidere şi operativitate. Avem toată încrederea că acest demers este în beneficiul utilizatorilor platformei Ghişeul.ro”, a declarat Nicoleta Radu, director general al PAID.

PAID este societatea înfiinţată prin Legea 260/2008, special pentru emiterea şi administrarea asigurărilor obligatorii de locuinţă şi coordonează gestionarea şi instrumentarea dosarelor de daună.

Ghişeul.ro este o platformă administrată de Autoritatea pentru Digitalizarea României şi susţinută de APERO – Asociaţia pentru Plăţi Electronice din România.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici