Asistenta Florentina Cîrstea şi şeful Serviciului tehnic Vasile Dima, audiaţi în cazul Giuleşti

Asistenta Florentina Cîrstea, arestată preventiv în cazul incendiului de la Maternitatea Giuleşti, a fost audiată, miercuri, din nou de procurori, la Parchetul instanţei supreme prezentându-se şi şeful Serviciului tehnic, Vasile Dima, însoţit de avocat.

35 afișări
Imaginea articolului Asistenta Florentina Cîrstea şi şeful Serviciului tehnic Vasile Dima, audiaţi în cazul Giuleşti

Asistenta Florentina Cîrstea şi şeful Serviciului tehnic Vasile Dima, audiaţi în cazul Giuleşti (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

Asistenta Florentina Cîrstea a fost audiată de procurori aproximativ o oră.

De asemenea, miercuri s-a prezentat la Parchetul instanţei supreme şi Vasile Dima, cercetat în libertate în cazul incendiului de la Maternitatea Giuleşti, acesta venind însoţit de un avocat. Vasile Dima a spus, la intrarea în sediul Parchetului instanţei supreme, că nu face declaraţii, având în vedere că este o anchetă în curs de desfăşurare.

Marţi, procurorul Marius Iacob şi inspectorul şef adjunct al ITM Bucureşti, Ştefan Mareş, au dus la INSEMEX Petroşani documente necesare continuării expertizei tehnice făcute de specialiştii de la Petroşani, pentru stabilirea cauzelor incendiului de la Maternitatea Giuleşti. Specialiştii INSEMEX studiază evenimentul de la Maternitatea Giuleşti într-un spaţiu amenajat similar cu cel în care a avut loc incidentul.

Cinci bebeluşi au murit şi şase sunt răniţi grav în urma incendiului produs în 16 august, în Secţia de Terapie Intensivă prematuri. Cei şase bebeluşi răniţi, printre care două perechi de gemeni, sunt internaţi din 16 august la Spitalul "Grigore Alexandrescu".

Asistenta Florentina Cîrstea, care era responsabilă cu supravegherea bebeluşilor în seara de 16 august, când a izbucnit incendiul în salonul de terapie intesivă de la Maternitatea Giuleşti, a fost reţinută în 23 august, de către procurorii Parchetului instanţei supreme, care au cerut instanţei Judecătoriei Sectorului 6 Bucureşti arestarea preventivă a acesteia.

În 24 august, Judecătoria Sectorului 6 a admis propunerea procurorilor şi a dispus emiterea unui mandat de arestare preventivă pentru 29 de zile pe numele Florentinei Cîrstea. Decizia a fost contestată de Florentina Cîrstea la Tribunalul Bucureşti, care luni i-a respins recursul.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici