Asistente de la Spitalul Oneşti,ce au schimbat doi bebeluşi la naştere,scoase de sub urmărire penală

Două asistente de la Spitalul Municipal Oneşti, cercetate penal pentru neglijenţă în serviciu după ce, în luna iunie, au schimbat doi bebeluşi la naştere, au fost scoase de sub urmărire penală, acestea fiind amendate administrativ cu 1.000 de lei.

226 afișări
Imaginea articolului Asistente de la Spitalul Oneşti,ce au schimbat doi bebeluşi la naştere,scoase de sub urmărire penală

Asistente de la Spitalul Oneşti,ce au schimbat doi bebeluşi la naştere,scoase de sub urmărire penală

Parchetul Judecătoriei Oneşti a decis scoaterea de sub urmărire penală celor două asistente de la secţia de neonatologie a Spitalului Municipal Oneşti, care în vara acestui an au schimbat doi bebeluşi la naştere.

Cele două asistente au fost însă amendate administrativ cu câte 1.000 de lei, pentru neglijenţă în serviciu.

"În urma cercetărilor desfăşurate în acest caz, s-a dispus scoaterea de sub urmărire penală şi aplicarea unor amenzi administrative. Soluţia a fost deja contestată în instanţă de către părţile vătămate", a declarat, vineri, prim-procurorul Parchetului Judecătoriei Oneşti, Aneta Neagu.

Doi bebeluşi care au venit pe lume în aceeaşi zi la Spitalul Oneşti au fost încurcaţi la naştere, iar familiile au descoperit acest lucru după o lună, în urma unor teste ADN, cazul fiind anchetat de Poliţie şi de o comisie de disciplină a spitalului.

Astfel, în luna mai, Ramona şi Ionela, două femei care au fost colege în salonul de spital, au născut, în aceeaşi zi, câte un băiat de trei kilograme, iar după câteva zile au fost lăsate să plece acasă. Ulterior, una dintre mame a observat că pe brăţara legată pe mâna copilului în spital era scris alt nume de familie.

Mama celuilalt copil a cerut efectuarea de teste ADN, iar după trei săptămâni a aflat că bebeluşul nu avea cum să fie al ei. Ca urmare, a făcut un al doilea test, în regim de urgenţă, confirmându-se că micuţii au fost încurcaţi la naştere.

În aceste condiţii, cele două mame au făcut schimbul de copii, fiecare luându-şi acasă bebeluşul său.

În urma incidentului, atât conducerea spitalului din Oneşti cât şi Poliţia, sub coordonarea procurorului de caz, au declanşat o serie de cercetări în acest caz. Odată cu finalizarea anchetei interne, un medic şef de secţie şi un asistent-şef au fost retrogradaţi din funcţii, cinci asistente au fost penalizate cu zece la sută din salariu pe o perioadă de trei luni, o infirmieră a fost sancţionată cu cinci la sută pe trei luni, iar alte patru infirmiere au primit avertismente.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici