Asociaţia "Ana şi Copiii" vrea să facă un Centru de Excelenţă în Educaţie pentru copiii din medii vulnerabile

Asociaţia "Ana şi Copiii" organizează miercuri, la Palatul Cesianu Racoviţă, un eveniment special destinat strângerii de fonduri pentru construirea "Centrului de Excelenţă în Educaţie" pentru 100 de copii din medii sociale vulnerabile.

668 afișări
Imaginea articolului Asociaţia "Ana şi Copiii" vrea să facă un Centru de Excelenţă în Educaţie pentru copiii din medii vulnerabile

"Ana şi Copiii" vrea să facă un Centru de Excelenţă în Educaţie pentru copiii din medii vulnerabile

Evenimentul, intitulat Santa's Cocktail, va începe la ora 18.30, iar maestru de ceremonii va fi Lucian Mîndruţă.

Participanţii vor putea admira şi licita obiecte cu tematică de Crăciun şi se vor putea implica direct în educaţia copiilor din medii sociale vulnerabile. De asemenea, va avea loc şi o tombolă.

La eveniment vor lua cuvântul reprezentanţi ai Ministerului Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale, ai UPS România şi ai Fundaţiei Post Privatizare. Sunt invitaţi, de asemenea, reprezentanţi ai companiilor din diverse domenii de activitate, jurnalişti, persoane publice şi vedete, reprezentanţi ai altor ONG-uri.

Companiile care sprijină acest eveniment sunt: Consiergo, Dacia, Nissa, The Flower Society, Maguay, Corporate Baskets, Grecu&Lawyers, MD Architecure&Design, Nautic Line, Mama Cozonacilor, Porphyras şi LuxuryGifts.

Asociaţia "Ana şi Copiii" este o organizaţie umanitară, neguvernamentală, apolitică şi non-profit, având ca misiune prevenirea abandonului familial şi şcolar prin programe educaţionale, asistenţă socială, medicală şi juridică, activităţi de recreere şi socializare, activităţi de informare, acţiuni şi măsuri de conştientizare şi sensibilizare socială, cât şi înfiinţarea de servicii sociale, pentru şi în sprijinul comunităţii.

Asociaţia "Ana si Copiii" are ca scop creearea, susţinerea şi dezvoltarea de servicii comunitare, de ajutorare pentru copii, adolescenţi şi tineri, precum şi pentru familiile acestora.

În prezent, Asociaţia ajută 302 copii din familii provenite din medii sociale vulnerabile, în trei mari proiecte: Centrul de zi "Ana şi Copiii" unde 50 de copii beneficiază zilnic de două mese pe zi, de ajutor şi indrumare la lectii şi de activităţi educaţionale, Centrul de Consiliere şi Sprijin pentru Copil şi Părinţi şi Centrul pentru Dezvoltarea Deprinderilor de Viaţă Independentă.

Ca urmare a acţiunilor asociaţiei, 510 copii s-au bucurat de o tabără de vară; 688 de copii au beneficiat de rechizite, ghiozdane şi au beneficiat de monitorizare şi consiliere şcolară, rata de promovabilitate şcolară a copiilor aflaţi în grija "Ana şi Copiii" fiind de 100% ; 594 de copii şi 712 părinţi şi aparţinători au primit consiliere psihologică; 18 tineri din programele asociaţiei, care au împlinit 18 ani, au primit sprijin în găsirea unui loc de muncă şi au fost angajaţi; 39 de părinti au primit sprijin în găsirea unui loc de muncă şi au fost angajaţi; 6 familii au beneficiat de sprijin pentru reconstruirea locuinţei, refacerea acoperişului, racordarea la reţeaua de apă; o familie a beneficiat de construcţia integrală a unei locuinţe printr-un parteneriat cu Habitat For Humanity România; 7 familii au beneficiat de plata chiriei pe o perioadă de cuprinsă între 3 luni şi 3 ani; 468 de familii au primit cu regularitate pachete cu alimente, detergenţi şi produse de igienă personală şi de asemenea hăinuţe, încălţăminte, mobilier, veselă; 312 copii au participat la cursuri de igienă orală şi au primit seturi de produse de igienă orală, iar 41 copii au beneficiat de tratament stomatologic; un copil a beneficiat de o operaţie oftalmologică; 1213 copii au beneficiat de excursii în aer liber, spectacole de teatru şi vizite la muzee, Gradina Zoologică; 198 de copii au beneficiat de servicii educaţionale, 2 mese pe zi, abonamente RATB sau Metrorex, mediere scolară, iar 15 biblioteci din medii sociale vulnerabile au fost dotate cu carte şcolară.

De asemenea, copiii aflaţi în grija Asociaţiei "Ana şi Copiii" au obţinut numeroase premii la olimpiada de limba româna şi matematică.

Misiunea Asociaţiei "Ana si Copiii" se realizează prin furnizarea de servicii directe de asistenţă socială, dar şi prin acţiuni şi activităţi de lobby şi advocacy, privind diferite probleme actuale ale societăţii, în conformitate cu legislaţia ţării, a documentelor şi a practicilor internaţionale privind drepturile copilului si ale omului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici