Asociaţia Colectiv, proiect de construire a unei noi maternităţi în Bucureşti

Asociaţia Colectiv GTG 3010 a semnat, miercuri, un protocol cu Primăria Sectorului 4 şi Spitalul Sfântul Ioan pentru construirea unei maternităţi noi în Capitală, o investiţie estimată la peste 12 milioane de euro ce ar trebui să fie gata în 2020.

248 afișări
Imaginea articolului Asociaţia Colectiv, proiect de construire a unei noi maternităţi în Bucureşti

Asociaţia Colectiv, proiect de construire a unei noi maternităţi în Bucureşti (Imagine: Mediafax Foto)

Eugen Iancu, preşedintele Asociaţiei Colectiv GTG 3010, primarul Sectorului 4, Daniel Băluţă şi Robert Agafiţei, managerul Spitalului Sfântul Ioan, din Bucureşti, au semnat, miercuri, protocolul de colaborare în vederea construirii unei noi maternităţi în Capitală, dotată la standarde moderne şi echipată conform protocoalelor internaţionale.

"Vom începe construcţia unui prim spital, după 30 de ani, o maternitate nouă. Este probabil cel mai important lucru pe care l-am facut şi îl voi face în viaţă. Din păcate se întâmplă după o dramă în care eu şi alţi 63 de parinti ne-am pierdut copiii. Această nouă clădire se va ridica în curtea spitalului Sfântul Ioan, din Bucureşti, iar proiectul se va putea realiza şi cu sprijinul Primăriei Sector 4 şi a Primăriei Capitalei. Suma estimată pentru construirea acestei maternităţi este de 12 milioane de euro, pentru 110 paturi, cu tot cu dotări. În momentul de faţă începem o campanie de strângere de fonduri şi sperăm ca în următoarele două - trei luni să strângem primul milion de euro. Se lucrează deja la proiect, până la sfârşitul anului vor fi gata cadastrul şi intabularea terenului. Sperăm că la începutul anului 2020 vom avea maternitatea gata, costurile de construcţie a unitatii fiind estimate la opt milioane de euro, iar patru milioane de euro vor reprezenta dotările", a declarat Eugen Iancu.

Primarul Sectorului 4 al Capitalei a spus că autoritatea locală va acorda, în primă fază, cinci milioane de lei din bugetul primăriei, pentru realizarea acestui proiect, sumă ce ar urma să fie majorată în funcţie de evoluţia construcţiei.

"Implicarea Primăriei Sectorului 4 trebuie să fie extrem de activă în privinţa asigurărilor sociale şi a îngrijirilor mediacale de care oamenii au nevoie. Consider că este o urgenţă pentru ceea ce înseamnă sistemul medical din România crearea unor astfel de facilităţi. Primăria Sectorului 4 îşi asumă rolul de a contribui determinant cu toate resursele pe care le are pentru a implementa acest proiect. În primă fază vom aloca suma de cinci milioane de lei, aproximativ un milion de euro, prin votul Consiliului Local, pentru realizarea acestui obiectiv de interes major pentru comunitatea noastră", a declarat Daniel Băluţă.

Managerul Spitalului Sfântul Ioan, din Capitală, care a pus la dispoziţie terenul din curtea unităţii mediacale pentru construcţia acestei maternităţi, a precizat că în momentul în care proiectul va fi încheiat, clădirea va intra în proprietatea spitalului.

"Pentru noi, ca spital construit în 1979 şi nerenovat niciodată, este un vis frumos, ceva la care nu speram niciodată. Iniţiativa ne-a făcut fericiţi pe toţi. Este o cale deschisă de colaborare între societatea civilă şi instituţiile statului. Din punctul nostru de vedere, vom sta la dispoziţia Asociaţiei Colectiv cu tot ce înseamnă know-how, astfel încât circuitele maternităţii să corespundă standartelor internaţionale din 2016. Suntem cu atât mai interesaaţi de realizarea acestui proiect cu cât, la finalizarea sa, maternitatea va fi donată şi va intra în proprietatea şi administrarea spitalului", a spus Robert Agafiţei.

Preşedintele Asociaţiei Colectiv GTG 3010 a mai precizat că odată cu finalizarea construcţiei noii maternităţi, doreşte să transforme vechea maternitate Bucur, aflată în apropiere de clubul Colectiv, într-un centru de paliaţie, unde să fie trataţi bolnavii aflaţi în faze terminale, care acum, de cele mai multe ori, sunt trimişi acasă de medici.

Campania de strângere de fonduri pentru ridicarea noii maternităţi va debuta în prima parte a anului viitor şi se va realiza cu ajutorul mai multor companii de PR, marketing şi publicitate, care vor presta aceste servicii pro bono.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici