Asociaţia Gladiator, în dificultate pentru că Primăria Sectorului 3 întârzie semnarea unui contract. VIDEO

Asociaţia Gladiator, o organizaţie neguvernamentală înfiinţată în 2005 de către cascadorul Szobi Cseh şi-ar putea întrerupe activitatea din cauza faptului că primăria Sectorului 3 întârzie semnarea contractului pentru actuala sală de antrenamente şi oferă în schimb un spaţiu impropriu.

614 afișări
Imaginea articolului Asociaţia Gladiator, în dificultate pentru că Primăria Sectorului 3 întârzie semnarea unui contract. VIDEO

Asociaţia Gladiator, în dificultate pentru că Primăria Sectorului 3 întârzie semnarea unui contract

"Contractul care ne dă dreptul să ne antrenăm în continuare în actuala sală întârzie să fie semnat, iar de două luni şi jumătate nu am primit nici un raspuns oficial. Am făcut nenumărate drumuri la DGASPC Sector 3 şi Primăria Sectorului 3, iar de acolo am plecat doar cu promisiuni", a spus Arpad Cseh, managerul Asociaţiei Gladiator.

Primăria a oferit o alternativă de spaţiu improprie.

"Nu am cum să antrenez copiii într-o sală fără grup sanitar şi fără nici o autorizaţie de funcţionare. Autorităţile nu ţin cont de faptul că sunt mulţi copii cu dizabilităţi care vin la programul de recuperare şi este inimaginabil să nu avem grup sanitar, rampă şi toate necesităţile pentru ei. Nu vreau să fiu răspunzător de îmbolnăvirea lor. Eu vreau să le fac bine, nu rău. Şi mi-ar plăcea ca autorităţile să fie în asentiment cu mine", a adăugat Arpad Cseh.

Programul ONG-ului este aparte în România şi este destinat instruirii, educării şi antrenării copiilor şi tinerilor cu vârste cuprinse între 9 şi 20 de ani, prin activităţi sportive şi recreative, care au ca scop prevenirea şi combaterea delincvenţei juvenile. Beneficiarii proiectului sunt copiii fără posibilităţi materiale, cu probleme de integrare socială, copiii din centre de plasament sau din familii dezorganizate, dar şi copiii cu dizabilităţi care vin la recuperare.

Asociaţia funcţionează exclusiv din sponsorizări.

"Până acum, problema majoră era că nu găseam întotdeauna suficienţi sponsori, acum primăria nu ne mai pune la dispoziţie nici măcar sala pe care au anunţat că ne-o dă pe o perioadă nedeterminată. De fapt, ne dau afară, dar nu direct, ci ne mută într-o sală unde sub nicio formă nu se pot antrena nişte copii acolo. Al doilea neadevăr a fost atunci când au anunţat că «Complexul Apollo» se va numi Szobi Cseh. Cum să le spun eu copiilor cu dizabilitati că nu mai pot veni la sală să se recupereze? Asociaţia este singura lor soluţie, pentru că toate recuperările sunt extrem de costisitoare, iar la noi totul este gratis, ba chiar primesc şi ajutoare. Cu toţi copiii am avut multe proiecte cu rezultate de excepţie. La toate concursurile de ciclism şi maratoane am fost pe podium, am fost voluntari la cursurile de prim ajutor organizate de Crucea Roşie. În colaborare cu Denis Ştefan copiii au urmat cursuri de echitaţie, la concursuri de box, copiii au ieşit toţi învingători. Rezultate excelente au fost în toate competiţiile la care am participat.Să nu uităm că, pentru proiectul Gladiator, Szobi Cseh a fost decorat cu Ordinul Seviciul Credincios în grad de Cavaler şi post-mortem cu distincţia Steaua României", a comentat Arpad Cseh.

El a mai spus că se va "lupta până în pânzele albe cu instituţiile statului".

"Voi face tot ce-mi stă în putinţă, mă voi lupta până în pânzele albe cu instituţiile statului pentru a nu fi în situaţia în care să mă uit în ochii copiilor şi să le spun că nu mai pot veni la antrenamentele pe care le iubesc atât de mult. Aceste antrenamente sunt oaza lor de fericire, în care nu aud problemele de acasă şi locul în care muncesc ca să devină nişte persoane integre în această societate care îi marginalizează. Iar faptul că sunt încurajat de persoane publice care au fost alături de noi încă de la început, Carmen Tănase şi Cabral, dar şi alţi mii de preieteni, îmi arată că nu sunt singurul care crede că acest proiect merită să continue", a mai declarat Arpad Cseh, managerul Asociaţiei Gladiator.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici