Asociaţia românilor din Europa (FADERE): Dorim să ştim cine a fost în spatele campaniilor de instigare la violenţele din 10 august

FADERE solicită autorităţilor române să urgenteze depistarea celor care au provocat incidentele la protestul din 10 august, subliniind că doresc să afle cine a fost, de fapt, în spatele campaniilor de instigare la violenţă, demarate cu câteva luni înainte de miting pe reţelele de socializare.

1237 afișări
Imaginea articolului Asociaţia românilor din Europa (FADERE): Dorim să ştim cine a fost în spatele campaniilor de instigare la violenţele din 10 august

FADERE: Dorim să ştim cine a fost în spatele campaniilor de instigare la violenţele din 10 august

„FADERE (Federaţia Asociaţiilor de Români din Europa) solicită imperativ instituţiilor abilitate din România, urgentarea procedurilor de depistare a persoanelor care au provocat violenţele din 10 August. De asemenea, dorim să ştim cine a fost în spatele campaniilor de instigare la violenţă, începute cu câteva luni înainte pe reţelele de socializare şi în unele cazuri prin vizite făcute comunităţilor din diaspora. Credem în continuare că românii din diaspora au învăţat în anii petrecuţi în alte ţări sa fie civilizaţi, profesionişti, şi să respecte regulile democraţiei”, precizează FADERE, printr-un comunicat de presă.

Sursa citată a mai subliniat că solicită preşedintelui Klaus Iohannis, premierului instituţiilor statului să creeze o strategie astfel încât românii să nu mai plece din ţară pentru un trai mai bun. De asemenea, reprezentanţii FADERE roagă clasa politică să nu mai folosească diaspora „ca monedă de schimb în luptele interne”.

„Avertizăm că dacă acest lucru nu se va intampla cat mai repede cu putinţă, ţara noastră este în pericolul de a rămane doar cu bugetarii şi asistaţii social, fără forţă de muncă. În plus, riscăm ca milioanele de români care încă mai gândesc să se întoarcă acasă, să fie atât de dezamăgiţi încât să nu-şi mai dorească acest lucru”, a declarat Daniel Ţecu, preşedintele FADERE.

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici