Asociaţie: Deşi ouăle s-au ieftinit cu 20% în ultima lună în ferme, magazinele nu au scăzut preţul

Preţul ouălor a scăzut la ferme cu circa 20% în perioada 1 martie - 10 aprilie, de la 0,3 lei la 0,24 lei, dar reducerile nu se regăsesc şi în magazine, care nu vor să piardă din profituri, a declarat agenţiei MEDIAFAX Ilie Van, preşedintele Uniunii Naţionale a Crescătorilor de Păsări din România.

105 afișări
Imaginea articolului Asociaţie: Deşi ouăle s-au ieftinit cu 20% în ultima lună în ferme, magazinele nu au scăzut preţul

Asociaţie: Deşi ouăle s-au ieftinit cu 20% în ultima lună în ferme, magazinele nu au scăzut preţul (Imagine: Shutterstock)

"În fiecare an, ouăle se ieftinesc din luna martie, când încep să ouă şi găinile ţăranilor şi creşte oferta pe piaţă", a spus Van.

El a adăugat că preţul ouălor a scăzut cu 20% în intervalul 1 martie - 10 aprilie, de la 0,3 lei la 0,24 lei.

"În magazine nu se regăsesc, însă, aceste reduceri de preţuri, pentru că nu vor să piardă din profituri", a afirmat Van. Potrivit acestuia, preţul mediu cu care se vinde un ou în magazine este 0,45-0,5 lei.

Van a mai spus că atunci când ouăle se scumpesc în toamnă, după ce găinile ţăranilor încetează producţia, magazinele cresc preţurile.

La nivel naţional se vând anual în jur de 1,8 miliarde de ouă doar din ferme, pentru care românii plătesc în magazine aproximativ 200 de milioane de euro, potrivit datelor Uniunii Naţionale a Crescătorilor de Păsări din România.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici