"Aşteptăm să moară unii pentru a putea încerca să-i salvăm pe alţii". Mărturiile doctorilor din ţara în care cadavrele au fost lăsate pe străzi

  • 4.450 de cazuri de pacienţi diagnosticaţi cu coronavirus şi 242 de decese a raportat Ecuadorul până acum
  • În realitate, situaţia ar putea fi mai dramatică. Guayaquil este epicentrul îmbolnăvirilor în Ecuador
  • În urmă cu câteva zile, pe internet s-au viralizat imagini din Guayaquil cu oameni decedaţi şi abandonaţi pe străzi
1540 afișări
Imaginea articolului "Aşteptăm să moară unii pentru a putea încerca să-i salvăm pe alţii". Mărturiile doctorilor din ţara în care cadavrele au fost lăsate pe străzi

"Aşteptăm să moară unii pentru a putea încerca să-i salvăm pe alţii". Mărturiile doctorilor din ţara în care cadavrele au fost lăsate pe străzi

Sistemul medical din Ecuador şi-a atins rapid limitele în lupta cu pandemia de coronavirus, scrie RT, care citează mărturia unui doctor din această ţară. Recent, pe internet s-au viralizat imagini şocante din oraşul Guayaquil, în care oameni decedaţi erau abandonaţi pe străzi.
 
Oficial, Ecuador are 4.450 îmbolnăviţi de COVID-19 şi 242 de decese.
 
Circa 70% dintre cazuri provin din Guayaquil ori din provincia Guayas, cel mai mare oraş al ţării şi principalul port.
 
"Experimentăm o lipsă de medicamente atât în sistemul de stat, cât şi în cel privat. Avem spitale unde nu mai sunt paturi, unde nu sunt ventilatoare, lucruri critice pentru salvarea de vieţi. Această lipsă, precum şi cea a echipamentelor de protecţie pentru cadrele medicale, face imposibilă sarcina de salvare. Efectiv, medicii aşteaptă ca cei în stare critică sa moară pentru a putea folosi paturile şi ventilatoarele în încercarea de a salva alţi oameni", a spus doctorul, a cărui identitate nu a fost dezvăluită, pentru Russia Today.
 
În Guayas, 147 de asistenţi şi asistente au fost infectate, iar 7 şi-au pierdut viaţa.
 
În total, circa 40 de cadre medicale, doctori, ambulanţieri, asistenţi, ar fi murit din cauza COVID-19.
 
Doctorii se tem că situaţia s-ar putea înrautăţi şi dacă autorităţile continuă să lase decedaţii pe străzi. Descompunerea cadavrelor ar putea cauza alte infecţii şi boli, spun ei.
 
Lenin Moreno, preşedintele Ecuadorului, a decis ca măsură de urgenţă ca trupurile celor decedaţi să fie luate cu camioane frigorifice şi a ordonat săparea unor noi cimitire.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici