AstraZeneca prin ochii unui medic român din UK. Ioana Popa a fost marcată de moartea unui pacient în urma imunizării

  • Marea Britanie nu recomandă imunizarea cu AstraZeneca persoanelor sub 30 de ani
  • Ioana Popa este medic de urgenţă şi a fost marcată de moartea unui pacient în urma imunizării
  • Tinerii pot avea opţiunea de a se imuniza cu un alt vaccin
7798 afișări
Imaginea articolului AstraZeneca prin ochii unui medic român din UK. Ioana Popa a fost marcată de moartea unui pacient în urma imunizării

AstraZeneca prin ochii unui medic român din UK. Ioana Popa a fost marcată de moartea unui pacient în urma imunizării

Din cauza efectelor adverse, Marea Britanie nu recomandă vaccinarea cu serul AstraZeneca persoanelor sub 30 de ani.

Tinerii vor putea avea opţiunea de a se vaccina cu alt ser, după ce au fost descoperite posibile legături între apariţia cheagurilor de sânge şi imunizarea cu vaccinul Astra.

Ioana Corina Popa este medic generalist la camera de gardă a Spitalului Universitar din Norwich. Ioana s-a imunizat cu serul AstraZeneca în urmă cu două luni. La 12 ore după vaccin a avut frisoane şi dureri de cap, efecte secundare întâlnite de-obicei după vaccin.

Din păcate, nu toţi cei imunizaţi cu acest ser sunt norocoşi precum Ioana. O zi normală de muncă a marcat-o pe medicul Ioana.

O pacientă în vârstă de 54 de ani s-a prezentat la urgenţă cu dureri de cap, vărsături şi vedere dublă, la zece zile după ce a făcut vaccinul AstraZeneca. Diagnosticul a fost unul clar, hemoragie intracerebrală.

În urma unei evaluări, agenţia de regelmentare a medicamentelor din Marea Britanie a descoperit că până la finalul lunii martie, la 79 de persoane vaccinate cu serul Astrazeneca au apărut cheaguri de sânge. Dinte acestea, 19 au pierdut lupta cu viaţa.

În România se continuă vaccinarea cu AstraZeneca pentru toate grupele de vârstă, a decis joi după-amiază CNCAV, după ce EMA a anunţat că există „o legătură posibilă între vaccinare şi cazuri foarte rare de cheaguri de sânge neobişnuite şi un nivel de trombocite scăzut”. 

Spania a decis jos că va administra vaccinul coronavirus AstraZeneca doar persoanelor cu vârsta de peste 60 de ani.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici