Atac frontal din partea guvernului chinez: Oamenii din Hong Kong îl urăsc pe Messi

Acuzaţii grele au fost formulate, oficial, după ce campionul mondial nu a jucat meciul amical în fosta colonie engleză, dar a fost pe teren 3 zile mai târziu, la Tokyo.

985 afișări
Imaginea articolului Atac frontal din partea guvernului chinez: Oamenii din Hong Kong îl urăsc pe Messi

Un scandal diplomatic este pe cale să se pornească în fotbalul mondial. Guvernul din Hong Kong le-a cerut lui Inter Miami şi lui Lionel Messi explicaţii oficiale, după ce superstarul argentinian a fost prezent pe teren la un meci amical de la Tokyo, ratându-l pecel din fosta colonie engleză, derulat cu trei zile mai devreme.

Biroul pentru Cultură, Sport şi Turism din Hong Kong şi-a exprimat într-o declaraţie, la fel ca fanii, dezamăgirea faţă de neprezentarea lui Messi, care „nu a jucat din cauza unei accidentări, dar a putut să facă acest lucru doar trei zile mai târziu, în Japonia. Sperăm că organizatorii şi echipa pot oferi explicaţii plauzibile”.

Mulţi au fost dezamăgiţi duminică de absenţa „Puricelui” de pe stadionul de 40.000 de locuri, unde un bilet de intrare a costat până la 640 de euro. Mulţi fani au cerut rambursarea biletului. Gerardo Tata, antrenorul lui Inter Miami, a considerat că Messi nu este apt să joace, după ce şi-a anunţat prezenţa în ajunul meciului.

„Fanii au călătorit 12 ore”

La Tokyo, Leo a intrat în minutul 60 al meciului pierdut la penalty-uri împotriva formaţiei Vissel Kobe. „Oricine mă cunoaşte ştie că îmi doresc mereu să joc, mai ales aceste meciuri în care sunt oameni care vin de departe să ne vadă. Sper să ne întoarcem mai devreme sau mai târziu în Hong Kong”, a comentat starul.

La Tokyo, porţiuni întregi ale stadionului au rămas goale, după dezastrul din Hong Kong, fiind doar 28.614 de plătitori de biler. Ziarul Global Times, un organ de stat chinez, a evidenţiat diferenţa de tratament acordată Hong Kong-ului: „Acel meci a fost singurul pe care Messi l-a ratat în cele şase amicale de pre-sezon ale acestei călătorii, ceea ce a amplificat îndoielile şi suspiciunile cu privire la integritatea lui Inter Miami şi a lui Messi însuşi.

Au fost fani care au venit din Xinjiang, călătorind 12 ore pentru a-i urmări jocul. Dezamăgirea lor şi a guvernului este absolut de înţeles. Impactul acestui incident depăşeşte cu mult limitele sportului".

Purtătorul de cuvânt al guvernului din Hong Kong i-a atacat puternic pe Messi şi Inter Miami pe platforma X: „Oamenii din Hong Kong îl urăsc pe Messi şi pe Inter Miami”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici