Atacul armat din Vitan: Portretul robot al unuia dintre atacatori

Autorităţile au realizat portretul robot al unuia dintre cei doi atacatori care, luni seară, au împuşcat un bărbat în cartierul Vitan din Capitală, pe care l-au rănit grav după ce au tras în el cu o armă militară de tip AKM şi un pistol Makarov, informează, joi, Poliţia Capitalei.

1017 afișări
Imaginea articolului Atacul armat din Vitan: Portretul robot al unuia dintre atacatori

Atacul armat din Vitan: Portretul robot al unuia dintre atacatori (Imagine: Poliţia Română)

După audierea victimei, care a răspuns la întrebări de pe patul de spital, dar şi a mai multor martori oculari, criminaliştii au reuşit să schiţeze portretul robot al unuia dintre cei doi bărbaţi care au participat la atacul de luni seară.

Acesta are aproximativ 30-40 de ani, înălţime medie şi constituţie normală, spun anchetatorii.

Cu toate că a fost atacat cu un pistol mitralieră de calibru 7,62 milimetri şi un pistol Makarov de calibru 9 milimetri, Răzvan Isăilă, în vârstă de 26 de ani a scăpat cu viaţă, deşi a fost rănit o dată la cap şi de alte patru ori la nivelul bustului.

Bărbatul a fost conştient tot timpul şi a putut fi audiat la spital, însă declaraţia acestuia nu i-a ajutat pe poliţişti şi procurori.

Potrivit unor surse apropiate anchetei, tânărul a spus că nu îşi explică de ce ar vrea cineva să-l omoare şi nici nu îi cunoaşte pe cei care au tras asupra lui.

Poliţiştii au trimis la laborator cele două arme de foc, unde au fost prelevate de specialişti urme biologice lăsate de cei doi suspecţi, pentru a se stabili ADN-un suspecţilor. Rezultatele vor fi comparate cu datele existente deja în baza de date, pentru a se stabili dacă persoane care au acelaşi ADN au mai fost implicate în fapte penale, ceea ce ar duce, implicit, la identificarea celor doi trăgători.

În plus, gloanţele şi tuburile de cartuş sunt expertizate balistic, pentru a se verifica dacă au fost trase cu armele găsite la faţa locului şi, de asemenea, pentru a vedea dacă armele în cauză au fost folosite la alte asemenea fapte.

În anchetă a fost implicat şi Serviciul Român de Informaţii (SRI), care deţine aparatură performantă ce nu există şi în dotarea Poliţiei.

Reprezentanţii Spitalului Floreasca din Capitală, unde este internat tânărul împuşcat, spun că starea acestuia este stabilă, fiind internat în continuare la Secţia de terapie intensivă. Aceleaşi surse au declarat pentru MEDIAFAX că deocamdată nu se pune problema unei noi intervenţii chirurgicale, după ce tânărul a fost operat luni noapte, el fiind adus la spital cu răni grave la abdomen şi la membre, dar şi cu răni mai uşoare la nivelul capului.

Poliţiştii şi procurorii care investighează atacul armat produs, luni seară, în cartierul Vitan din Bucureşti au stabilit că agresorii au tras peste zece gloanţe asupra victimei, mai întâi în rafale, iar apoi foc cu foc, susţin surse judiciare.

Conform surselor citate, incidentul a fost văzut de mai multe persoane, însă cea mai completă declaraţie aparţine persoanei care a sunat prima la numărul de urgenţă 112 şi care a anunţat autorităţile că un om a fost împuşcat, precizând locul în care s-a produs incidentul.

Martorii au afirmat că, în momentul atacului, victima se afla în maşină.

Potrivit martorilor, la un moment dat, lângă maşina bărbatului a oprit un autoturism de lux de culoare gri, care avea numere de Bulgaria. Din maşină au coborât doi bărbaţi îmbrăcaţi în negru, care au început să tragă.

Agresorii ar fi tras mai întâi o rafală, după care asupra victimei s-a tras foc cu foc, de câteva ori. Cele două persoane înarmate s-au urcat apoi în autoturism şi au fugit, au precizat sursele citate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici