Atenţie! Cetăţeni turmentaţi - indicatoare rutiere, într-un orăşel din judeţul Arad - VIDEO

Autorităţile locale din oraşul arădean Pecica au instalat mai multe indicatoare rutiere de avertizare pe care scrie "Cetăţeni turmentaţi", primarul afirmând că scopul acestora este de a reduce numărul accidentelor.

519 afișări
Imaginea articolului Atenţie! Cetăţeni turmentaţi - indicatoare rutiere, într-un orăşel din judeţul Arad - VIDEO

Atenţie! Cetăţeni turmentaţi - indicatoare rutiere, într-un orăşel din judeţul Arad (Imagine: www.evz.ro)

Indicatoarele sunt triunghiulare cu margini roşii, ca cele care indică "Cedează trecerea", însă cu vârful triunghiului în sus. În triunghiul alb este desenat un om culcat la pământ cu o sticlă în mână sub care scrie "Cetăţeni turmentaţi".

Primarul oraşului Pecica, Petru Antal, a declarat, duminică, că au fost instalate astfel de indicatoare rutiere pe toate străzile intens circulate, având ca scop reducerea numărului de accidente.

"Chiar dacă nu sunt prevăzute în legislaţia rutieră, sunt foarte utile, şoferii devenind mult mai atenţi gândindu-se că în zonă sunt localuri şi că pot exista persoane în stare ebrietate ce pot fi accidentate. Sunt semne de avertizare unice în ţară", a spus edilul.

Primarul a adăugat că a văzut astfel de semne de circulaţie într-un oraş din Germania şi că s-a gândit că ele sunt utile şi în Pecica, unde au fost înregistrate mai multe accidente în care au fost implicate persoane aflate în stare de ebrietate.

Indicatoarele, zece la număr, au fost montate în apropierea localurilor din oraş, în zone unde au avut loc mai multe accidente, unele soldate cu decese.

Oraşul Pecica este unul dintre cele mai tranzitate din judeţul Arad, fiind situat între vama Nădlac şi municipiul Arad, pe DN 7.

Video Stirileprotv.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici