Atenţie! Datele tale pot fi folosite pentru şantaj. Phishing-ul cu Netflix a crescut cu 600%

  • În pandemie, phishingul cu Netflix a crescut cu 600%
  • Ţi se cere să te autentifici pe o pagină falsă
  • Datele tale vor fi folosite pentru şantaj sau vor fi vîndute
704 afișări

Dacă ai primit un mesaj de la Netflix fără să fi solicitat ceva, poate ar fi mai bine să nu-l deschizi. Pentru că odată cu pandemia şi cu creşterea interesului pentru Netflix, numărul escrocheriilor de tip Phishing a explodat.

Creşterea a fost de 600%. Cea mai folosită metodă este cea prin care ţi se cere să intri pe un link şi să te autentifici, altfel îţi va fi suspendat contul. Numai că pagina pe care eşti redirecţionat este falsă, îar datele tale intră în posesia infractorilor care le pot folosi sau vinde.

Cum să te păzeşti de aşa ceva îţi spune Liviu Arsene de la Bitdefender.

„Scopul final este fie şantajul, fie furtul de date financiare sau personale, care apoi sunt monetizate în comunităţile de infractori informatici. Pentru a ne feri de astfel de pericole este foarte important să citim cu mare atenţie adresa de email de la care primim aceste mesaje nesolicitate, să verificăm cu mare atenţie paginile pe care ne autentificăm”, spune Liviu Arsene.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici