Atenţie, şoferi! Două noi camere fixe pentru controlul rovinietelor, de azi pe străzile patriei: la cât ajung amenzile

  • Două noi camere care verifică valabilitatea rovinietei funcţionează de azi.
  • În total, sunt 108 astfel de camere la nivel naţional.
  • Amenzile pentru lipsa rovinietei ajung la 4.500 de lei.
2195 afișări
Imaginea articolului Atenţie, şoferi! Două noi camere fixe pentru controlul rovinietelor, de azi pe străzile patriei: la cât ajung amenzile

De astăzi, pe şoselele din România funcţionează două noi camere care verificată dacă maşinile ce trec prin dreptul lor au rovinietă valabilă. Mai ales dacă ai drum prin Banat, e bine să ştii că acestea sunt amplasate în zona punctelor de trecere a frontierei Naidăş (Caraş-Severin) şi Valcani (Timiş). 

La nivel naţional funcţionează acum 108 puncte fixe de control valabilitate rovinietă pe întreaga reţea de drumuri naţionale şi autostrăzi. Înainte să pleci la drum, e de preferat să verifici valabilitatea rovinietei, pentru a evita o amendă. Poţi face acest lucru accesând secţiunea Verificare Rovinietă de pe site-ul CNAIR sau pe www.erovinieta.ro.

Când vine vorba să-ţi cumperi rovinieta, să ţii cont că poţi plăti inclusiv online, pe portalul www.erovinieta.ro (ai nevoie de un cont de utilizator), sau prin SMS, la numărul de telefon 7500. Dacă alegi să plăteşti prin SMS, trebuie să trimiţi, la numărul 7500, un mesaj text care să conţină numărul de înmatriculare al autovehiculului, urmat de categoria din care face parte, procedură similară cu cea pentru achitarea taxei de pod când mergi la mare. 

Preţurile rovinietei diferă în funcţie de maşina pe care o ai şi de perioada de valabilitate (7 zile, 30 de zile, 90 de zile sau un an). Pentru un autoturism, tarifele rovinietei sunt de 3 euro pentru 7 zile, 7 euro pentru 30 de zile, 13 euro pentru 90 de zile şi 28 de euro pentru 12 luni.

Dacă circuli fără rovinietă, te aşteaptă o amendă cuprinsă între 250 şi 500 lei, asta dacă eşti la volanul unui autoturism. Amenzile ajung şi la 4.500 de lei în cazul vehiculelor de transport de marfă cu masa totală admisibilă tehnic mai mare sau egală cu 12 tone.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici