Atenţionare de călătorie. Grevă majoră în Finlanda, 550 de zboruri anulate

  • Ministerul Afacerilor Externe informează românii care se află, tranzitează sau intenţionează să călătorească în Finlanda că, în perioada 1-2 februarie 2024, va avea loc o grevă în mai multe sectoare ale economiei.
  • Vor fi perturbări în transport şi trafic, 550 de zboruri vor fi anulate.
231 afișări
Imaginea articolului Atenţionare de călătorie. Grevă majoră în Finlanda, 550 de zboruri anulate

Ministerul Afacerilor Externe informează greva va avea ca urmări, printre altele, perturbări în domeniul transporturilor aeriene şi ale celor în comun: tramvaie, trenuri de metrou şi cele din reţeaua feroviară de suprafaţă, precum şi majoritatea rutelor de autobuz - urban şi interurban.

Compania naţională Finnair va anula aproximativ 550 de zboruri.

La greve participă şi membri ai Sindicatului pentru sectorul public şi al bunăstării, care lucrează pentru Finavia sau Airpro, angajaţi responsabili cu întreţinerea proprietăţilor, curăţenia şi securitatea aeroporturilor, precum şi Uniunea Piloţilor de Linie Aeriană, care îi reprezintă pe piloţii Finnair.

Românii pot cere asistenţă consulară la numărul de telefon al Ambasadei României la Helsinki: +35892413624, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă.

De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie şi telefonul permanenţă al misiunii diplomatice a României în Finlanda: +358 50 553 35 86.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici