Atenţionare de călătorie în SUA din cauza unei furtuni tropicale

Ministerul Afacerilor Externe din România a emis o atenţionare de călătorie în SUA din cauza unei furtuni tropicale.

168 afișări
Imaginea articolului Atenţionare de călătorie în SUA din cauza unei furtuni tropicale

Atenţionare de călătorie în SUA din cauza unei furtuni tropicale

Prin intermediul unui anunţ, Ministerul Afacerilor Externe îi informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau intenţionează să se deplaseze în Statele Unite ale Americii că autorităţile locale au declarat stare de urgenţă pentru sudul statului California, din cauza furtunii tropicale Hilary, ce va aduce căderi masive de precipitaţii şi va cauza inundaţii în zona litorală imediată şi în regiunile muntoase californiene. Viteza vântului se estimează că va ajunge de circa 50 kilometri pe oră la rafală.

Potrivit MAE, din cauza intensificării vântului, pot fi înregistrate întârzieri şi anulări ale curselor aeriene, fapt pentru care autorităţile americane recomandă cetăţenilor care au prevăzute călătorii interne sau internaţionale, în perioada de evoluţie a acestei furtuni, să menţină legătura cu companiile aeriene ce operează zborurile de pe aeroporturile din California, în vederea obţinerii asistenţei şi modificărilor zborurilor, după caz.

Cetăţenii români aflaţi în dificultate din cauza furtunii tropicale Hilary pot apela linia telefonică de urgenţă 911 pentru intervenţia echipelor de salvare. Toate persoanele aflate în zonă sunt sfătuite să urmeze anunţurile şi instrucţiunile autorităţilor locale. Condiţiile cu privire la legislaţia americană privind rambursarea contravalorii biletelor de călătorie şi/ sau rerutarea acestora pot fi găsite pe site-ul oficial al Departamentului de Transporturi american. De asemenea, cetăţenii români pot solicita informaţii şi asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei Romaniei la Washington.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici