Atenţionare de călătorie pentru Cehia. Controale la frontiera cu Republica Slovacă

Ministerul Afacerilor Externe a emis o atenţionare de călătorie pentru Cehia. Autorităţile au prelungit perioada controalelor la frontiera cu Republica Slovacă, astfel că timpii de aşteptare pot să crească.

966 afișări
Imaginea articolului Atenţionare de călătorie pentru Cehia. Controale la frontiera cu Republica Slovacă

Atenţionare de călătorie pentru Cehia. Controale la frontiera cu Republica Slovacă

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau intenţionează să călătorească în Cehia că autorităţile cehe au prelungit perioada de aplicare a controalelor în punctele de trecere a frontierelor terestre şi fluviale cu Republica Slovacă, până la data de 12 noiembrie 2022 (ora locală 23:59).

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii şi transportatorii români că timpii de aşteptare în punctele de control la trecerea frontierei ar putea să crească.

Frontiera va putea fi tranzitată doar prin punctele autorizate (detalii la https://www.mvcr.cz/docDetail.aspx?docid=22406826&docType=ART#Seznam), cu documente de identitate sau călătorie valabile (carte de identitate, paşaport) sau, după caz, cu documente care atestă reşedinţa în Cehia.

Trecerea frontierei prin alte locuri decât cele permise este considerată contravenţie şi va fi pedepsită cu amendă de până la 50.000 CZK (aprox. 2.000 euro) sau 5.000 CZK (aprox. 200 euro), la faţa locului.

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Praga: +420257532090; +420257533965; +420257530426, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă. Totodată, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie şi telefonul de permanenţă al misiunii diplomatice a României în R. Cehă: +420607078501.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă şi consultarea paginilor web: http://praga.mae.ro, http://www.mae.ro/ şi reaminteşte faptul că cetăţenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia „Călătoreşte în siguranţă" (http://www.mae.ro/app_cs) care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici