MAE a emis o atenţionare de călătorie pentru români: Amânaţi sau evitaţi călătoriile în Mexic

  • Ministerul Afacerilor Externe face apel către cetăţenii români să ia în considerare amânarea sau evitarea călătoriilor în Mexic, până la clarificarea situaţiei românilor blocaţi acolo.
  • Totodată, MAE reaminteşte că zonele Ciudad de Mexico şi Cancun sunt clasificate ca zone cu risc epidemiologic ridicat în contextul pandemiei de COVID-19 (Ciudad de Mexico este considerată zonă roşie, iar Cancun, zonă portocalie).
  • Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, declara, miercuri că sunt 114 cetăţeni români pe aeroportul din Cancun, iar 102 au fost întorşi în ţară.
2063 afișări
Imaginea articolului MAE a emis o atenţionare de călătorie pentru români: Amânaţi sau evitaţi călătoriile în Mexic

Atenţionare de călătorie pentru români: Amânaţi sau evitaţi călătoriile în Mexic

Ministerul Afacerilor Externe atenţionează cetăţenii români că autorităţile mexicane au intensificat controalele la punctele de frontieră şi în contextul multiplelor situaţii semnalate recent cu privire la accesul cetăţenilor români în acest stat în scop de turism, Ministerul Afacerilor Externe face un apel către cetăţenii români să ia în considerare amânarea sau evitarea călătoriilor în acest stat, până la clarificarea situaţiei.

Cu privire la Aeroportul Internaţional din Cancun, autorităţile de frontieră mexicane au instituit controale mult mai stricte, întrucât zona turistică Riviera Maya (Cancun, Playa del Carmen, Tulum, Cozumel, Isla Mujeres etc.) a fost catalogată ca zonă portocalie de risc epidemiologic.

Peste o sută de turiştii români sunt blocaţi pe aeroportul din Cancun, fiindu-le reţinute paşapoartele şi telefoanele mobile.

Suntem profund îngrijoraţi de situaţia cu care s-au confruntat cetăţenii români care planificau vacanţa în Mexic şi care sunt afectaţi de deciziile recente ale autorităţilor mexicane. Este inadmisibil ceea ce se întâmplă, este o atitudine neprietenoasă din partea autorităţilor mexicane faţă de cetăţenii români”, a declarat, într-o conferinţă de presă, Bogdan Aurescu.

Ministrul a precizat că a cerut clarificarea urgentă a motivelor pentru care românii au fost blocaţi în Mexic.

Potrivit ministrului de externe, românii au sesizat că interviurile au avut loc doar în limba spaniolă, dar şi un comportament abuziv din partea poliţiştilor de frontieră, lipsa hranei şi a apei.

Ministrul a adăugat că au fost făcute demersuri pe lângă Lufthansa pentru trimiterea unui avion care să îi aducă acasă pe cei 114 cetăţeni români.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici