Atenţionare de inundaţii pentru 19 judeţe

Autorităţile locale din 19 judeţe ale ţării au primit, joi, o atenţionare hidrologică de inundaţii, având în vedere prognoza meteo potrivit căreia cantităţi importante de precipitaţii ar urma să cadă, în special în zonele montane, joi şi vineri.

37 afișări
Imaginea articolului Atenţionare de inundaţii pentru 19 judeţe

Atenţionare de inundaţii pentru 19 judeţe

"Centrul Operativ pentru Situaţii de Urgenţă din cadrul Ministerului Mediului a trimis, în cursul acestei după-amiezi, o atenţionare meteorologică prefecturilor din Alba, Argeş, Bacău, Bihor, Bistriţa-Năsăud, Braşov, Buzău, Cluj, Dâmboviţa, Harghita, Hunedoara, Maramureş, Mureş, Sălaj, Neamţ, Prahova, Sibiu, Suceava şi Vrancea", se precizează într-un comunicat de joi al Ministerului Mediului.

Avertizarea, emisă de hidrologii Institutului Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA), arată că este posibilă formarea de viituri rapide "cu efecte de inundaţii locale". Sunt aşteptate, de joi seară până vineri seară, şi creşteri "semnificative" de niveluri şi debite pe râurile mici necadastrate.

Problemele sunt preconizate să apară pe râurile din bazinele hidrografice Vişeu, Iza, Tur, Someş, Crasna, Barcău, Crişuri, Mureş, Olt, Argeş, Ialomiţa şi Siret.

"Având în vedere avertizarea meteorologică de astăzi, 11.06.2009, care prevede averse izolate, cu caracter torenţial, ce pot depăşi 40-50 de litri pe metrul pătrat, în zona montană se pot produce scurgeri importante pe versanţi şi formarea de viituri rapide ce pot avea efect de inundaţii locale şi creşteri semnificative de niveluri şi debite pe unele râuri mici din zonele de deal şi munte din nordul, centrul şi sudul ţării, aferente bazinelor hidrografice Vişeu, Iza, Tur, Someş, Crasna, Barcău, Crişuri, Mureş, Olt, Argeş, Ialomiţa şi Siret", se precizează în avertizarea hidrologică a INHGA.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici