Au ajuns acasă românii evacuaţi din infernul Fâşiei Gaza

  • Avionul care i-a adus acasă pe românii evacuaţi din Fâşia Gaza au ajuns pe Aeroportul Otopeni.
  • Premierul Marcel Ciolacu a mers în Egipt pentru ai întâmpina şi s-a întors în ţară împreună cu ei.
2366 afișări
Imaginea articolului Au ajuns acasă românii evacuaţi din infernul Fâşiei Gaza

Sursa foto: Facebook.com / Marcel Ciolacu

Avionul care i-a adus acasă pe românii evacuaţi din Fâşia Gaza au ajuns pe Aeroportul Otopeni. Premierul Marcel Ciolacu a mers în Egipt pentru ai întâmpina şi s-a întors în ţară împreună cu ei.

În jurul orei 22.00 a aterizat aeronava care i-a adus în ţară pe românii evacuaţi din Fâşia Gaza.

La bordul avionului a fost şi premierul Marcel Ciolacu. Acesta a fost în Egipt pentru a-i întâmpina pe cei scăpaţi din infernul Fâşiei Gaza.

„Cred că atât eu, cât şi doamna ministru (Luminiţa Odobescu, ministrul afacerilor externe - n.r.) am făcut astăzi un gest de normalitate şi am transmis un mesaj foarte clar: că statul român nu lasă niciun român în urmă. Astăzi au fost recuperaţi 129 de români, atât români cu cetăţeni română, cât şi români din Republica Moldova. Următoarea aeronavă cred că într-o oră va ateriza şi este o listă de 51 de români, au mai venit mai multe solicitări, peste 100 de solicitări ca în perioada următoare să vină în România împreună cu familiile. Vreau si îi multumesc doamnei ministru şi echipei sale de la Ministerul de Externe, tuturor instituţiilor statului român implicate în această acţiune de recuperare a românilor, să specific foarte clar că în toată această perioadă a existat o conlucrare directă între Guvernul României şi preşedintele României şi nu în ultimul rând, aş dori să mulţumesc Statului Israel, Egiptului, Qatarului şi SUA pentru reuşita acestei acţiuni”, a spus premierul Ciolacu, după aterizare.

Acesta a mai spus că celula de criză de la MAE va funcţiona în continuare „până când vom recupera ultimul romîn din Fâşia Gaza care doreşte să ajungă în România şi în Rep. Moldova”.

Români şi membri de familie ai acestora au ieşit din Fâşia Gaza prin punctul de frontieră Rafah (Republica Arabă Egipt). Prim-ministrul român a fost în Egipt pentru a-i primi pe cetăţenii români care au fugit de conflictul din Fâşia Gaza.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici