Au apărut 22 cazuri noi de infecţie cu virus West Nile în ultima săptămână/ În total, 30 de oameni au murit

Ministerul Sănătăţii anunţă că, în ultima săptămână, au fost confirmate 22 de cazuri noi de meningită/meningo-encefalită cu virus West Nile. În total, 30 de oameni au murit.

812 afișări
Imaginea articolului Au apărut 22 cazuri noi de infecţie cu virus West Nile în ultima săptămână/  În total, 30 de oameni au murit

Au apărut 22 cazuri noi de infecţie cu virus West Nile în ultima săptămână/ În total, 25 de oameni au murit

De la debutul sezonului 2018 până în prezent, au fost înregistrate 237 cazuri de meningite/meningo-encefalite cauzate de infecţia cu virus West Nile, fiind înregistrate 30 decese la pacienţi cu co-morbidităţi.

Deşi iniţial, ministerul Sănătăţii anunţase 25 de decese din această cauză, ulterior instituţia condusă de Sorina Pintea a revenit cu precizări, urcând bilanţul la 30 de morţi.

În Bucureşti, s-au înregistrat nouă decese, patru în judeţul Iaşi, trei în judeţul Olt.

Două decese au fost consemnate în fiecare din judeţele Constanţa Dolj şi Bihor şi câte un deces în judeţele Alba, Brăila, Covasna, Dâmboviţa, Galaţi, Prahova, Suceava şi Teleorman.

În ultima săptămână, au fost confirmate 22 de cazuri noi de meningită/meningo-encefalită cu virus West Nile.

Având în vedere că transmiterea virusului West Nile se face prin mai multe specii de ţânţari atât în mediul urban cât şi în cel rural, pentru perioada următoare odată cu răcirea vremii, se aşteaptă o scădere a cazurilor de îmbolnăvire, anunţă ministerul Sănătăţii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici