Au apărut primele cazuri de gripă cu virusul AH1 din sezonul rece

Primele trei cazuri de gripă confirmate cu virusul AH1 din sezonul rece au fost înregistrate săptămâna trecută, potrivit Centrului Naţional de Supraveghere şi Control a Bolilor Transmisibile.

894 afișări
Imaginea articolului Au apărut primele cazuri de gripă cu virusul AH1 din sezonul rece

Primele cazuri de gripă cuVirusul AH1 din acest sezon

Centrul Naţional de Supraveghere şi Control a Bolilor Transmisibile anunţă că s-au înregistrat, săptămâna trecută, trei cazuri confirmate de gripă cu virusul AH1.

La nivel naţional, numărul total de infecţii respiratorii acute a depăşit 92.000, fiind cu 9.6% mai mare comparativ cu cel înregistrat în aceeaşi săptămână a sezonului precedent şi cu 2.8% mai mare comparativ cu cel din săptămâna anterioară.

De asemenea, în săptămâna 22-28 octombrie s-au înregistrat şi patru cazuri de gripă clinică.

Până la 28 octombrie, au fost vaccinate antigripal aproape 350.000 de persoane din grupele cu risc, cu vaccin distribuit de Ministerul Sănătăţii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici