Au fost afişate rezultatele la examenul de Bacalaureat / Rată de promovare de 72,8%

Ministerul Educaţiei anunţă că au fost afişate rezultatele la examenul de Bacalaureat. Contestaţiile pot fi depuse/transmise astăzi, 3 iulie, în intervalul orar 12:00 - 18:00, inclusiv prin mijloace electronice. Rezultatele finale vor fi comunicate în data de 7 iulie.

1531 afișări
Imaginea articolului Au fost afişate rezultatele la examenul de Bacalaureat  / Rată de promovare de 72,8%

Au fost afişate rezultatele la examenul de Bacalaureat

Rezultatele înainte de contestaţii la examenul de Bacalaureat sunt disponibile la adresa http://bacalaureat.edu.ro/.

„Contestaţiile pot fi depuse/transmise astăzi (luni - n.r.), 3 iulie, în intervalul orar 12:00 - 18:00, inclusiv prin mijloace electronice. Candidaţii care contestă rezultatul iniţial al evaluării trebuie să completeze, să semneze şi să depună/transmită prin mijloace electronice şi o declaraţie-tip în care se menţionează faptul că au luat cunoştinţă că nota acordată ca urmare a soluţionării contestaţiei poate modifica, după caz, nota iniţială, prin creştere sau descreştere”, potrivit unui comunicat de presă.

Rezultatele finale, după soluţionarea contestaţiilor, vor fi comunicate vineri, 7 iulie.

Rata de succes se menţine la peste 70% pe ansamblul tuturor promoţiilor, această situaţie înregistrându-se pentru al doilea an la rând în ultimii 11 ani (înainte de soluţionarea contestaţiilor) -

Au promovat 91.246 de candidaţi (87.226 de candidaţi din promoţia curentă, respectiv 4.020 din promoţiile anterioare) din totalul celor 125.352 de candidaţi prezenţi, rezultând o rată cumulată de promovare (înainte de contestaţii) de 72,8% (73,3% - 2022 şi 67,8% - 2021).

Pentru promoţia curentă, rata de promovare este 78,4% (în uşoară creştere faţă de sesiunea din anul anterior - 78,3%).

Lucrările a 511 candidaţi la limba şi literatura română au fost notate cu 10. La limba şi literatura maternă au fost 179 note de 10, la proba obligatorie a profilului: 4.604 note de 10 (Matematică - 2.036 / Istorie - 2.568), iar la proba la alegere a profilului şi a specializării: 3.823 (cele mai multe note de 10 au fost obţinute la biologie: 1.050).

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici