Audieri la Parchet în cazul tânărului din Segarcea care ar fi infectat cu HIV mai multe persoane

Procurorii au început urmărirea penală pentru infracţiunea de transmitere a sindromului imunodeficitar dobândit în cazul tânărului din Segarcea mort în urmă cu două săptămâni şi care ar fi infectat cu HIV mai multe tinere, anchetatorii audiind mai multe persoane, între care mama tânărului.

538 afișări
Imaginea articolului Audieri la Parchet în cazul tânărului din Segarcea care ar fi infectat cu HIV mai multe persoane

Audieri la Parchet în cazul tânărului din Segarcea care ar fi infectat cu HIV mai multe persoane (Imagine: Shutterstock)

Procurorii Parchetului Tribunalului Dolj audiază mai mulţi membri ai familiei tânărului din Segarcea, precum şi prieteni ai acestuia, pentru a afla dacă aceştia aveau cunoştinţă de faptul că bărbatul era bolnav de SIDA, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Printre persoanele audiate deja de procurori se află şi mama tânărului.

“S-a început urmărirea penală cu privire la faptă, pentru infracţiunea prevăzută la articolul 354 Cod Penal, respectiv transmiterea sindromunului imunodeficitar dobândit - SIDA. Deocamdată nu exista niciun suspect”, a declarat, luni, purtătorul de cuvânt al Parchetului Tribunalului Dolj, Magda Bădescu,

Tânărul din Segarcea, în vârstă de 25 de ani, a murit în 12 octombrie, iar după decesul acestuia s-a aflat că avea SIDA şi ar fi întreţinut relaţii sexuale cu mai multe tinere din oraşul Segarcea, care, la rândul lor, ar fi putut transmite apoi virusul HIV.

Ulterior, mai mulţi tineri din Segarcea au mers la spital pentru a-şi face testul HIV, iar până în prezent două foste prietene ale tânărului au fost depistate ca fiind infectate cu acest virus. Una dintre fete a primit tratament acasă, iar cealaltă este internată la Spitalul de Boli Infecţioase din Craiova.

“În ziua morţii s-a aflat că băiatul avea SIDA, după ce un prieten al lui a văzut certificatul de deces şi atunci ne-am alarmat şi am trimis copiii la controale. Eu am un băiat care a avut o relaţie cu o fată, iar fata a făcut testul după fiul meu şi a aflat că este pozitiv la ea. Fiul meu a făcut două teste şi este bine, nu are, dar nu sunt liniştit, că după şase luni se ştie sigur. Ei au fost un grup de fete şi băieţi, studenţi, care au avut o prietenie frumoasă, dar nu s-a ştiut de boală. Erau zvonuri, dar el nu a spus niciodată că are, a negat mereu. Acum am aflat că a avut mai multe prietene, relaţii sexuale şi două s-au confirmat. Ştiu sigur asta, pentru că una dintre fete i-a arătat certificatul fiului meu şi era confirmat, dar era primul test şi acela nu e foarte elocvent. Ea ia un tratament acum”, afirma tatăl unui băiat care a avut o relaţie cu una dintre fetele infectate cu HIV.

Medicii de la spitalul din Segarcea care îl aveau în evidenţă pe tânăr spun că acesta s-a născut sănătos, dar s-a infectat cu virusul HIV în copilărie.

“Băiatul care a murit cu HIV/SIDA confirmat s-a născut în aprilie 1989, în spitalul din Segarcea şi s-a născut sănătos. El nu a contractat boala din spital, probabil de pe alte căi, la domiciliu. Imediat ce a fost confirmată boala, el nu putea fi tratat, conform legislaţiei de atunci, decât la Centru Judeţean de HIV-SIDA de la Spitalul Judeţean nr. 3 sau când se prezenta în urgenţă sau la spita, era direcţionat spre acel loc. S-a ştiut de această afecţiune şi probabil ştia şi tineretul. El a avut mai multe prietene, ele au avut mai mulţi prieteni şi probabil că boala s-a transmis de la unul la altul, vom vedea dacă se confirmă, pentru că în cazul tinerelor care au ajuns la laboratorul Spitalului Segarcea boala nu s-a confirmat. Au venit mai mulţi, unii doar au întrebat şi au plecat”, declara directorul Spitalului Segarcea, Doru Gofriţă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici