Audit de securitate la Divizia 1 Infanterie, unde lucra Floricel Achim

Un audit de securitate se desfăşoară la nivelul Diviziei 1 Infanterie, din cadrul Statului Major al Forţelor Terestre, în care este încadrat plutonierul Floricel Achim, acuzat de trădare prin transmitere de secrete şi arestat preventiv.

186 afișări
Imaginea articolului Audit de securitate la Divizia 1 Infanterie, unde lucra Floricel Achim

Audit de securitate la Divizia 1 Infanterie, unde lucra Floricel Achim (Imagine din arhiva Mediafax Foto)

Potrivit unui comunicat al MApN remis, marţi, agenţiei MEDIAFAX, scopul auditului de securitate este de a stabili şi a pune la dispoziţia autorităţilor competente date despre circumstanţele în care s-a produs fapta subofiţerului.

"Încă din faza monitorizării activităţii militarului, Direcţia Generală de Informaţii a Apărării, în cooperare cu instituţiile statului cu atribuţii în domeniu, a stabilit şi desfăşurat măsuri de limitare a prejudiciilor aduse prin divulgarea unor documente cu caracter militar, inclusiv din categoria celor clasificate, a căror diseminare neautorizată este de natură să pună în pericol securitatea naţională şi apărarea ţării", se arată în comunicatul ministerului.

Procurori ai Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) au dispus, sâmbătă, punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea, pentru 24 de ore, a lui Floricel Achim, subofiţer în cadrul Ministerului Apărării, pentru trădare prin transmitere de secrete şi a cetăţeanului străin Marinov Zikolov, pentru spionaj.

Floricel Achim, acuzat de trădare prin transmitere de secrete şi spionaj, recunoaşte faptele şi susţine că le-a comis "din cauza situaţiei materiale precare", se arată în motivarea Curţii de Apel privind arestarea preventivă a subofiţerului care furniza informaţii pentru o mie de dolari.

Citeşte şi:

Subofiţerul acuzat de trădare a recunoscut acuzaţiile

Recursul celor doi acuzaţi de trădare, amânat pentru joi

"Gândul": Spionul român a vândut ruşilor hărţi secrete ale MApN

Un subofiţer din MApN şi un cetăţean străin, arestaţi pentru spionaj

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici