Aurelian Şoric a fost audiat la sediul IPJ Neamţ

Secretarul de stat în MAI Ioan Dascălu a declarat, marţi, că fostul şef al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Neamţ Aurelian Şoric a fost audiat de membrii corpului de control al MAI la sediul IPJ.

29 afișări
Imaginea articolului Aurelian Şoric a fost audiat la sediul IPJ Neamţ

Aurelian Şoric a fost audiat la sediul IPJ Neamţ (Imagine: Tibi Bujdei/Mediafax Foto)

Întrebat dacă Aurelian Şoric a venit la audieri la Comisia de disciplină, şeful Departamentului de Ordine şi Siguranţă Publică, Ioan Dascălu, a spus că procedura cercetării prealabile a fostului şef al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Neamţ este în plină desfăşurare.

"Există cadre ale corpului de control ale ministrului care desfăşoară această activitate şi care s-au deplasat la sediul IPJ Neamţ, unde l-au audiat pe domnul Şoric", a declarat Dascălu, la finalul discuţiilor cu senatorii din Comisia de apărare, ordine şi siguranţă naţională, la care a participat şi ministrul Administraţiei şi Internelor.

Aurelian Şoric este cercetat disciplinar la nivelul Ministerului Administraţiei şi Internelor (MAI) şi trebuia să fie audiat în 2 decembrie.

Şeful IPJ Neamţ, Dorel Manole, declara atunci că Şoric l-a anunţat că nu poate ajunge la Bucureşti pentru a fi audiat în Consiliul Superior pentru Disciplină întrucât trebuie să facă un control cardiologic la Iaşi.

Surse din IPJ Neamţ declarau, în 3 decembrie, pentru MEDIAFAX, că Aurelian Şoric este în concediu medical până în 6 decembrie. Potrivit surselor citate, Şoric ar avea probleme cu spatele şi reumatism.

Comisarul Aurelian Şoric este judecat de Consiliul Superior de Disciplină din Poliţia Română, la solicitarea ministrului Internelor, pentru afirmaţiile şi comportamentul avute în urma asasinatului din 14 noiembrie şi pentru modul în care a condus IPJ Neamţ.

De asemenea, atât comisarul Şoric, cât şi adjuncţii săi şi alţi ofiţeri cu funcţii de conducere de la IPJ Neamţ sunt cercetaţi disciplinar pentru neregulile găsite în urma verificărilor Corpului de Control, printre care interesul scăzut pentru anchetarea celor trei grupări infracţionale din judeţ.

Eventualele măsuri disciplinare în cazul lui Aurelian Şoric vor fi luate după judecarea lui în Consiliul Superior de Disciplină.

Ministrul Internelor, Traian Igaş i-a demis, în 23 noiembrie pe Petre Tobă şi Dan Valentin Fătuloiu de la conducerea Poliţiei Române şi, respectiv, a Departamentului de Ordine şi Siguranţă Publică, în locul lor fiind numiţi Liviu Popa şi Ioan Dascălu.

Deciziile au fost luate în urma verificărilor făcute de Corpul de control al MAI la Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Neamţ. Controlul a fost dispus în urma asasinatului din 14 noiembrie de la Piatra Neamţ şi după ce şeful IPJ Neamţ Aurelian Vasea Şoric a fost acuzat că ar "pactiza" cu lumea interlopă.

Aurelian Şoric şi-a dat demisia la scurt timp după declanşarea scandalului de la Neamţ şi este cercetat disciplinar la nivelul MAI.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici