Autobuz cu 50 de pasageri, rămas blocat în troiene în judeţul Constanţa

Un autobuz cu 50 de călători a rămas blocat în zăpadă, joi dimineaţă, între localitatea Ciocârlia de Sus din judeţul Constanţa şi Autostrada 2, pentru deblocarea lui fiind nevoie de intervenţia poliţiştilor şi a drumarilor.

1083 afișări
Imaginea articolului Autobuz cu 50 de pasageri, rămas blocat în troiene în judeţul Constanţa

Autobuz cu 50 de pasageri, rămas blocat în troiene în judeţul Constanţa (Imagine: Silviu Matei/ Foto Mediafax)

Vântul continuă să bată cu putere, spulberând zăpada, joi dimineaţă, în special în judeţul Constanţa, aici fiind înregistrate, în ultimele 24 de ore, cele mai multe solicitări pentru situaţii de urgenţă din cauza condiţiilor meteo. În jurul orei 06.30, un autobuz cu 50 de călători a rămas blocat în troiene la câteva sute de metri de intrarea în localitatea Ciocârlia de Sus, judeţul Constanţa, fiind nevoie de intervenţia poliţiştilor şi ma drumarilor cu mai multe utilaje pentru a-i aduce în siguranţă în sat.

"Recent s-a finalizat o intervenţie pe DJ 381 între localitatea Ciocârlia de Sus (jud. CT) şi autostrada A 2 pentru deblocarea unui autobuz cu 50 persoane care, în jurul orelor 06.30, şi-a întrerupt deplasarea la aproximativ 300 metri de intrarea în localitate.De asemenea, pe alt sector al DJ 381, între loc. Valea Dacilor şi Ciocârlia de Sus s-a reuşit deblocarea a 2 autoturisme cu 3 persoane, situaţie semnalată în jurul orei 8.00 în această dimineaţă. În contextul efectelor fenomenelor meteo din ultimele ore, s-au desfăşurat 28 de intervenţii, în urma cărora au fost deblocate 32 auto şi 75 persoane. Cele mai multe intervenţii au fost executate în judeţul Constanţa, unde au fost deblocate 20 auto şi 48 persoane. La nivelul judeţelor afectate au fost efectuate 2.823 intervenţii medicale de către serviciile de ambulanţă (2.471) şi SMURD (352), dintre care 36 pentru gravide şi 22 pentru persoane dializate, fiind transportate la spaţiile puse la dispoziţie de către autorităţile locale, 29 persoane fără adăpost.În aceeaşi perioadă, în zonele afectate, aeronavele Ministerului Afacerilor Interne au efectuat un număr de 8 misiuni medicale (AR-2, GL-3, B-2 şi DJ-1)", se arată într-o informare remisă, la ora 10.00, de Ministerul Afacerilor Interne(MAI).

Traficul rutier a fost reluat pe Autostrada soarelui, pe ambele sensuri, dar pe tronsonul 105-144, între Drajna şi Feteşti, se circulă controlat, în coloană, maşinile fiind însoţite de utilaje de deszăpezire şi echipaje de poliţie.

Pe calea ferată, circulaţia feroviară este restricţionată pe şase linii, iar 14 trenuri sunt anulate.

"În ultimele 24 de ore, în zonele unde s-au manifestat efecte ale fenomenelor meteorologice periculoase au intervenit 4.333 efective ale Ministerului Afacerilor Interne (2.520 - IGPR, 1.135 - IGSU, 678 - IGJR) cu 2.381 mijloace (1.923 – IGPR, 329 - IGSU, 129 - IGJR).La nivelul CNAIR s-a acţionat cu 1.364 utilaje, fiind folosite 2.552,7 tone de material antiderapant (sare şi nisip) şi 5,8 tone clorură de calciu", mai susţine MAI.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici