Autobuzele care transportă elevi nu vor plăti taxa pentru podul de la Feteşti

Autobuzele care transportă elevi nu vor plăti taxa pentru podul de la Feteşti, potrivit unei decizii a Ministerului Transporturilor, a declarat, vineri, directorul de Autostrăzi şi Concesiuni din Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România, Adrian Ionescu.

30 afișări
Imaginea articolului Autobuzele care transportă elevi nu vor plăti taxa pentru podul de la Feteşti

Autobuzele care transportă elevi nu vor plăti taxa pentru podul de la Feteşti (Imagine: Lucian Curelariu/Mediafax Foto)

"Autobuzele cu copii trec gratis podul de la Feteşti, de două zile", a spus Ionescu.

Ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, a declarat, joi, că instituţia ar putea introduce un abonament lunar la traversarea podului Feteşti-Cernavodă pentru locuitorii din zonă, reprezentând contravaloarea a două sau trei treceri.

Şoferii plătesc, de câteva săptămâni, o taxă pentru utilizarea podului Feteşti-Cernavodă, cuantumul acesteia, stabilit în funcţie de tipul autovehiculului, fiind de zece lei pentru un autoturism.

Astfel, şoferii achită pentru o trecere şapte lei în cazul motocicletelor, zece lei pentru autoturisme şi 35 de lei pentru microbuze şi autovehicule cu masa totală maximă autorizată de sub 12 tone. Pentru autobuze, autocare şi autovehicule cu masa totală maximă autorizată mai mare sau egală cu 12 tone şi cu maximum trei axe (inclusiv) taxa a fost stabilită la 47 de lei, iar pentru camioanele cu masa totală maximă autorizată mai mare sau egală cu 12 tone şi cu minimum patru axe tariful este de 68 de lei pentru o trecere, potrivit Companiei de Drumuri.

Cuantumurile au fost stabilite printr-un ordin al fostului ministru al Transporturilor Ludovic Orban emis în februarie 2008 şi se aplică pentru vehiculele înmatriculate în România şi în alte state, pentru fiecare trecere, indiferent de sensul de parcurs.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici