Autocarul unui grup de români aflat în excursie la Bruxelles a fost furat

Un grup de vârstnici plecaţi într-o excursie prin Europa sub coordonarea filialei Vrancea a Crucii Roşii au rămas fără autocar la Bruxelles, care le-a fost furat din parcarea hotelului unde erau cazaţi, după ce, cu o zi în urmă, trei dintre ei fuseseră agresaţi şi jefuiţi la Paris.

298 afișări
Imaginea articolului Autocarul unui grup de români aflat în excursie la Bruxelles a fost furat

Autocarul unui grup de români aflat în excursie la Bruxelles a fost furat (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

Cele două incidente petrecute în Franţa şi în Belgia au fost reclamate poliţiştilor, dar şi oficialilor de la Ambasadele României din cele două ţări, de către directorul Crucii Roşii Vrancea, Rodica Davidean, aflată în excursie împreună cu vârstnici.

"Trei persoane în vârstă au fost agresate, luni dimineaţă şi tâlhărite de cetăţeni francezi. Au rămas fără acte de identitate, fără bani şi cu una dintre ele am ajuns într-o unitate spitalicească deoarece a fost lovită foarte grav şi avea nevoie de îngrijiri medicale. Am trimis-o în România cu ajutorul Consulatului, cu avionul. În zona în care au fost agresaţi nu erau poliţişti. Grupul era foarte mare, format atât din femei, cât şi din bărbaţi, toţi în vârstă, şi pur şi simplu agresorii s-au năpustit asupra lor, i-au doborât la pământ şi le-au smuls genţile fie din mână, fie din jurul gâtului", a declarat directorul Filialei Crucea Roşie Vrancea, Rodica Davidean.

Aceasta a adăugat că marţi dimineaţă grupul a rămas şi fără mijloc de deplasare, autocarul fiind furat din parcarea hotelului la care s-a cazat grupul în Belgia.

"Azi dimineaţă (n.r. - marţi dimineaţă), când voiam să ne îmbarcăm în autocar, am constatat cu stupoare că autocarul nu mai era în locul în care fusese parcat, respectiv lângă hotelul unde eram cazaţi. Poliţia din Bruxelles ne-a confirmat că autocarul a fost furat. Era parcat într-o parcare autorizată care aparţine hotelului. Erau multe alte autocare în jurul lui şi erau şi camere de supraveghere. Ultima dată, autocarul a fost văzut la orele 21.30, luni seară", a afirmat Rodica Davidean.

Grupul de vârstnici şi-au reluat călătoria, marţi după-amiază, către Amsterdam cu un alt autocar.

Autocarul a fost furat din parcarea Hotelului Manhattan din centrul oraşului Bruxelles, acesta aparţinând firmei Lăudat SRL din localitatea Clinceni, judeţul Ialomiţa.

În autocar se aflau majoritatea bagajelor celor aproximativ 50 de persoane aflate în excursie prin Europa, precum şi suma de 7.000 de euro pe care şoferii o aveau pentru plata taxelor de transport, motorină, masă şi cazare.

Patronul societăţii Lăudat SRL, Daniel Lăudat, a declarat că valoarea totală a pagubei este de peste 250.000 de euro, bani pe care nu îi va mai putea recupera întrucât maşina nu era asigurată.

"Valoarea totală a pagubei este de peste 250.000 de euro, sumă în care intră maşina şi bunurile pe care oamenii susţin că le-au avut în autocar. Autocarul a fost cumpărat de la firma Mercedes şi nu era asiguat CASCO deoarece nu am mai avut bani. Pentru a lua împrumutul cu care a fost achiziţionat autocarul am gajat cu casa, aşa că, dacă maşina nu va mai fi găsită pot să mă mut într-un cort, pentru că rămân şi fără casă", a spus Daniel Lăudat.

Acesta a precizat că programul continuă normal pentru că a închiriat un autocar care îi transportă pe turişti de la Bruxelles la Amsterdam, iar un alt autocar a plecat din ţară către Amsterdam pentru a prelua grupul care îşi va urma intinerariul pentru care a plătit.

Peste 40 de membri ai Clubului Seniorilor, însoţiţi de directorul Filialei de Cruce Roşie Vrancea, Rodica Davidean, au plecat în data de 9 mai într-un tur al Europei. Excursia trebuia să dureze aproximativ două săptămâni, ţările vizitate fiind Ungaria, Austria, Germania, Franţa, Elveţia, Belgia şi Olanda. Întreaga acţiune s-a desfăşurat sub sloganul "Paris, un vis posibil" şi a avut ca punct de atracţie maximă, aşa cum reiese din slogan, Franţa.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici