Autoritatea Electorală a încheiat un contract de 340.000 de euro cu Siveco

Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) anunţă că a încheiat contractul de achiziţionare a softului pentru euroalegeri cu Siveco România, valoarea acestuia fiind de 340.000 de euro fără TVA şi precizează că, de joi, programele de calculator pot fi puse la dispoziţia partidelor, la cerere.

48 afișări
Imaginea articolului Autoritatea Electorală a încheiat un contract de 340.000 de euro cu Siveco

Autoritatea Electorală a încheiat un contract de 340.000 de euro cu Siveco (Imagine: Laszlo Mihaly/Mediafax Foto)

"Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) informează că a încheiat contractul pentru achiziţionarea serviciilor de programare de software de aplicaţie pentru realizarea sistemului de proceduri şi instrumente software de prelucrare a datelor şi editarea de rapoarte necesare centralizării rezultatelor votării pentru alegerea membrilor din România în Parlamentul European cu operatorul economic S.C. Siveco România S.A", se arată într-un comunicat al AEP remis, miercuri, agenţiei MEDIAFAX.

Potrivit AEP, valoarea totală a contractului reprezintă echivalentul a 340.000 euro, fără TVA, care include atât valoarea aplicaţiei informatice necesare, cât şi valoarea asistenţei tehnice asigurată 24 din 24 de ore în cele 49 de locaţii din întreaga ţară pe toată desfăşurarea etapei de centralizare a voturilor şi repartizare a mandatelor.

AEP mai anunţă că, în conformitate cu legislaţia în vigoare, în cursul zilei de miercuri, programele de calculator achiziţionate vor fi certificate spre neschimbare, iar începând de joi, 28 mai, programele de calculator pot fi puse la dispoziţia partidelor angajate în competiţia electorală, la cererea acestora.

Compania SC Siveco România SA a fost declarată câştigătoare a licitaţiei pentru achiziţionarea soft-ului pentru centralizarea rezultatelor euroalegerilor din 7 iunie.

Pentur această licitaţie au depus oferte consorţiul format din SC Siveco România SA şi SC Net Consulting, SC Romsys SRL şi SC Ivu Traffic Technologies AG.

După mai multe runde de negocieri cu ceilalţi doi candidaţi rămaşi în urma preselecţiei şi aplicarea criteriilor de atribuire, firma SC Siveco România SA a întrunit un punctaj 97,135, iar SC Romsys SRL a obţinut 96,0057. Criteriile de evaluare s-au bazat pe oferta economică, care a reprezentat 60% din punctajul total, şi oferta tehnică, care a reprezentat 40%.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici