Autorităţile au identificat sursa mirosului care a dus la evacuarea a zeci de gălăţeni

Mirosul necunoscut care a dus la evacuarea tuturor persoanelor dintr-un bloc din oraşul Galaţi ar putea proveni de la o substanţă chimică utilizată la curăţenie. Pompierii au stabilit că, probabil, substanţa a fost aruncată în scurgerea blocului dintr-un apartament situat la etajul 3.

672 afișări
Imaginea articolului Autorităţile au identificat sursa mirosului care a dus la evacuarea a zeci de gălăţeni

Autorităţile au identificat sursa mirosului care a dus la evacuarea a zeci de gălăţeni

Gălăţenii care locuiesc în blocul în care s-a produs incidentul au stat noaptea în propriile apartamente, după ce pompierii au stabilit că nu este nici un pericol iminent.

„În momentul de faţă nu mai este nici un pericol. Locatarii au dormit în propriile apartamente”, a declarat, pentru MEDIAFAX, reprezentantul ISU Galaţi, Dan Ionaşcu.

Potrivit celor de la ISU Galaţi, pompierii şi angajaţii societăţii Apă-Canal au verificat canalizările şi s-a constatat prezenţa unei substanţe chimice necunoscute, peste limitele normale. Se pare că substanţa a fost aruncată de la etajul trei al imobilului.

„S-au emis două concluzii ale intervenţiei de la blocul T10. O serie de substanţe chimice necunoscute au fost deversate în scurgerea blocului, cel mai probabil la nivelul etajului 3. Ulterior, acestea au ajuns în canalizare, dar s-au manifestat o vreme şi în coloanele de aerisire. Împreună cu echipajul de pompieri cu autospeciala CBRN de la ISU Brăila, s-au reverificat toate apartamentele din bloc şi s-a întocmit o hartă a valorilor înregistrate în timp, în fiecare din acestea. S-a constatat că substanţa chimică urmează traseul canalizării blocului T10: după ce mirosul a dispărut din apartamente, el s-a făcut simţit o vreme în canalizare”, au precizat reprezentanţii ISU Galaţi.

Miercuri, echipajul de la Brăila face o nouă verificare în bloc şi în zonele limitrofe. Operaţiunea nu implică evacuarea locatarilor.

Angajaţii ISU Galaţi au evacuat, marţi după-amiaza, 25 de persoane dintr-un loc din oraş, după ce pe scara imobilului se simţea miros puternic de gaz.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici