Autorităţile au luat noi măsuri în zonele cu ninsori abundente şi viscol

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a luat, miercuri după-amiază, măsuri pentru înlăturarea efectelor căderilor de zăpadă şi viscolului, resectiv de alimentare cu energie electrică, asistenţă medicală, deszăpezire şi suplimentarea forţelor Ministerului Internelor în teritoriu.

3 afișări
Imaginea articolului Autorităţile au luat noi măsuri în zonele cu ninsori abundente şi viscol

Autorităţile au luat noi măsuri în zonele cu ninsori abundente şi viscol

Potrivit unui comunicat al Ministerului Internelor şi Reformei Administrative, în privinţa alimentării cu energie electrică a zonelor afectate de ninsori, echipele Electrica vor fi asistate de reprezentanţi ai Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU), pentru asigurarea intervenţiei în localităţile unde au fost semnalate avarii. În prezent se acţionează cu 45 echipe ale Electrica, în 66 localităţi ale ţării.

Referitor la asigurarea intervenţiei serviciilor de acordare a asistenţei medicale în localităţile unde au fost înregistrate căderi masive de zăpadă, pentru intervenţia ambulanţelor în zonele dificile se va acorda sprijin din partea IGSU, iar acolo unde este nevoie, deplasarea se va realiza împreună cu utilaje de deszăpezire.

În privinţa deszăpezirii, măsurile vor fi luate cu prioritate pentru ca circulaţia pe principalele artere să se desfăşoare în condiţii normale şi să fie accesibilă pentru cei care se întorc, în această perioadă, din vacanţă. La ora transmiterii ştirii, din cauza ninsorii şi a viscolului sunt închise circulaţiei DN 5B Giurgiu – Ghimpaţi şi DN 65 a Roşiorii de Vede – Turnu Măgurele. În ambele cazuri se acţionează cu utilaje de deszăpezire. De asemenea, prefecţii din judeţele afectate vor ţine legătura permanent cu primăriile pentru a se asigura de buna desfăşurare a acţiunilor de deszăpezire. În ceea ce priveşte municipiul Bucureşti, conducerea MIRA a solicitat Primăriei Capitalei să mobilizeze toate utilajele de deszăpezire astfel încât circulaţia să nu se blocheze, cu atat mai mult cu cât, din această seară, se vor înregistra creşteri ale valorilor de trafic la intrarea în oraş.

De asemenea, au fost suplimentate foţele MIRA aflate în teren, în special cele ale Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă şi ale Poliţiei Rutiere. Este asigurată prezenţa poliţiştilor pe drumurile publice, inclusiv în zonele rurale, în vederea informării participanţilor la trafic asupra dificultăţilor din trafic şi, la nevoie, a interzicerii deplasării acestora pentru evitarea blocajelor rutiere sau a înzăpezirii.

Conducerea MIRA a atras atenţia asupra posibilităţii aglomerării drumurilor care fac legătura dintre staţiunile montane şi Bucureşti, solicitând Poliţiei Rutiere să acţioneze cu efective sporite şi să sprijine, la nevoie, acţiunile celor de la Administraţia Naţională a Drumurilor.

La nivelul Ministerului Internelor şi Reformei Administrative a fost creată o grupă operativă pentru monitorizarea situaţiei din ţară şi coordonarea acţiunilor forţelor de ordine.

În acelaşi timp, au fost stabilite responsabilităţi concrete pentru fiecare structură MIRA, în scopul scurtării timpului de răspuns şi intervenţie la solicitarea comitetelor locale sau la apelurile primite la numărul unic 112.

 


Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici