Autorităţile din Malawi au probleme cu braconajul pentru fildeş. Sute de elefenţi vor fi transportaţi într-un loc mai sigur

Autorităţile responsabile cu fauna sălbatică din Malawi spun că transferă 250 de elefanţi într-un parc naţional unde populaţia a scăzut semnificativ, în principal din cauza braconajului pentru fildeş, potrivit BBC.

281 afișări
Imaginea articolului Autorităţile din Malawi au probleme cu braconajul pentru fildeş. Sute de elefenţi vor fi transportaţi într-un loc mai sigur

Sursa foto: Twitter

În urmă cu 50 de ani, în Parcul Naţional Kasungu, din centrul statului Malawi, existau peste 1.000 de elefanţi. În prezent, sunt puţin peste 100.

Elefanţii vor fi aduşi cu camioanele pe aproape 400 km din Parcul Naţional Liwonde, din sudul ţării, unde braconajul a încetat aproape complet.

Numărul de elefanţi din această zonă a crescut, provocând conflicte cu comunităţile locale şi distrugerea culturilor.

Unele ţări din regiune, printre care şi Zimbabwe, solicită ridicarea interdicţiei globale privind comerţul cu fildeş, deoarece populaţia de elefanţi este în creştere, iar accidentele în care au murit oameni au crescut.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici