Autorităţile din Ploieşti, în alertă, după ce un urs a fost văzut în oraş

Autorităţile din Ploieşti sunt în alertă după ce în noaptea de sâmbătă spre duminică un urs a fost văzut pe o stradă din oraş.

556 afișări
Imaginea articolului Autorităţile din Ploieşti, în alertă, după ce un urs a fost văzut în oraş

ISU Prahova a emis în noaptea de sâmbătă spre duminică un mesaj Ro-Alert după ce un urs a fost văzut pe o stradă din oraş.

„Primăria Municipiului Ploieşti informează faptul că, luând act de mesajul RO Alert emis duminică, 23 iulie, în jurul orei 01:00, de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Prahova, despre prezenţa unui urs pe strada Găgeni din Ploieşti, au fost urmate prevederile Ordonanţei de Urgenţă nr. 81 din 21 iulie 2021 privind aprobarea metodelor de intervenţie imediată pentru prevenirea şi combaterea atacurilor exemplarelor de urs brun asupra persoanelor şi bunurilor acestora”, a transmis Primăria Ploieşti.

Viceprimarul Daniel Nicodim a convocat un grup de lucru în vederea luării de urgenţă a măsurilor ce se impun în acest caz şi s-a deplsat în zona indicată împreună cu reprezentanţii Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Prahova.

La acţiune au participat reprezentanţii ISU Prahova, ai Poliţiei Locale şi ai Poliţiei Municipiului Ploieşti.

„Totodată, la solicitarea viceprimarului municipiului Ploieşti, la acţiune participă reprezentanţii Parcului Memorial <Constantin Stere>, precum şi ai Asociaţiei Vânătorilor, care au venit, astfel, în sprijinul autorităţilor locale cu logistică de profil, necesară în prevenirea şi combaterea atacurilor exemplarelor de urs brun. Menţionăm faptul că pe parcursul intervenţiei nu a existat niciun incident”, adaugă reprezentanţii primăriei.

Autorităţile locale monitorizează în continuare situaţia, ursul fiind văzut ultima dată în zona de nord a municipiului Ploieşti.

Cetăţenii sunt rugaţi să ţină cont de avertizările şi recomandările transmise în acest caz de către factorii implicaţi, „singurul demers recomandat în situaţia în care sesizează un pericol fiind acela de a apela la numărul de urgenţă 112”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici