Autorităţile din Sălaj propun intrarea în carantină a oraşelor Zalău, Jibou şi Cehu Silvaniei

  • Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Sălaj a adoptat marţi o hotărâre prin care solicită Centrului Naţional de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei emiterea ordinului pentru instituirea carantinei zonale în oraşele Zalău, Jibou şi Cehu Silvaniei.
1131 afișări
Imaginea articolului Autorităţile din Sălaj propun intrarea în carantină a oraşelor Zalău, Jibou şi Cehu Silvaniei

Potrivit deciziei CJSU Sălaj, carantina ar urma să intre în vigoare joi, la ora 0.00 pentru o perioadă de 14 zile.

Carantina presupune limitarea la maximum a deplasării persoanelor, stabilirea unor rute ocolitoare şi intrezicerea desfăşurării următoarelor activităţi: organizarea de evenimente private, activitatea cu publicul a restaurantelor şi cafenelelor, inclusiv a teraselor, în interiorul şi exteriorul clădirilor, activitatea cu publicul a firmelor din domeniul jocurilor de noroc, activitatea cu publicul a structurilor de primire turistică, cu exceptia persoanelor care efectueaza deplasări in interes profesional, organizarea şi desfăşurarea adunărilor publice, a spectacolelor şi/sau concertelor, organizarea pieţelor pentru produse nealimentare, a târgurilor, oboarelor, iarmaroacelor si pieţelor de vechituri.

De asemenea, oficierea slujbelor religioase se va putea face doar în exteriorul clădirilor, cu excepţia celor la care participă doar personalul bisericesc. Pentru evenimentele organizate în exterior se va respecta norma de 4 mp /pesoană, cu respectarea regulilor de protecţie sanitară.

Totodată, autorităţile instituie obligativitatea purtării măştii de protecţie în spaţii publice închise şi deschise şi suspendarea cursurilor în sistem „faţă în faţă” pentru elevii/preşcolarii tuturor unitatilor de învaţământ din aceste localităţi.

„Se permite tranzitarea localităţilor Zalău, Jibou şi Cehu Silvaniei de către persoanele care nu au domiciliul pe raza acesteia, fiind interzisă oprirea în localitate”, se mai arată în decizie.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici